subota, 31. siječnja 2015.

Kolinda Grabar Kitarović - Društveni kapital prve hrvatske predsjednice |

Društveni kapital prve hrvatske predsjednice |



Kolinda Grabar Kitarović - hrvatska predsjednica

Društveni kapital prve hrvatske predsjednice

Dužnost i uloga predsjednika ili predsjednice Republike Hrvatske imaju iznimno simboličko i društveno bitište. Baš kako stoji u Općim ovlastima predsjednika Republike Hrvatske “predsjednik predstavlja i zastupa državu u zemlji i inozemstvu”. U navedenoj sintagmi na prvomu je mjestu riječ “predstavlja” iz koje se posve izravno može zaključiti kako je predsjednikova osobnost izravna simbolička vrjednost države koju predsjednik predstavlja i zastupa. 
Kolinda Grabar Kitarović - sa predsjednikom  EU Komisije  Jean Asselborn
Kolinda Grabar Kitarović – sa predsjednikom EU Komisije Jean Asselborn
Prva hrvatska predsjednica, gospođa mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović, svojim je dosadašnjim životom i djelovanjem izgradila iznimno bitne kontakte o čijoj mnogobrojnosti svjedoče i čestitke koje je primila i prije službena ustoličenja. Čestitke pristižu i nadalje, a njihova simbolička vrjednost seže i izvan osobnosti same predsjednice i proširuje se na sve državljane Republike Hrvatske.
Kolinda Merkel
Angela Merkel i Kolinda Grabar Kitarović
Zapravo društveni kapital kojeg posjeduje gospođa mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović izravno se prenosi i na cijelu Republiku Hrvatsku, na sve njezine birače i građane, baš kao i na društvenu i poslovnu klimu. Svojim životom i svekolikim privatljivim radom gospođa mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović stekla je svjetski ugled u inozemstvu kojega je izravno darovala i svim državljanima Republike Hrvatske.
Kolinda-ObamaIpak kako je spremnost na suradnju jedan od prvih uvjeta za dostizanje međunarodnog društvenog uloga, oduševljene svjetske javnosti zbog izbora gospođe mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović potvrđuje prvu hrvatsku predsjednicu prihvatljivom osobom spremnom na suradnju, razgovor i toleranciju.
Sve u svemu čestitke pristigle od mnogih svjetskih državnika odmah nakon održanih predsjedničkih izbora u Hrvatskoj 2015. zapravo su iznimne pohvalnice upućene iz svijeta gospođi mr. sc. Kolindi Grabar-Kitarović i hrvatskoj naciji kojima svijet  pozdravlja novoizabranu Predsjednicu pokazujući je prikladnom i prihvatljivom osobom za predsjednicu Hrvatske u sadašnjosti u ovodobnomu svijetu.
Kolinda Grabar Kitarović - sastanak ministara EU u Portugalu
Kolinda Grabar Kitarović – sastanak ministara EU u Portugalu
Zapravo svjetski ugled prve hrvatske predsjednice jamac je novog boljitka i primjetnog zaokreta, kako gospodarske i političke, tako kulturne, znanstvene i športske klime u Hrvatskoj, a vjera u hrvatsku radišnost i sposobnost novi je zamašnjak kojega su na izborima birači zdušno pozdravili i potvrdili kao nužno potrebnog.
hazud.hr

Nema komentara:

Objavi komentar