subota, 31. siječnja 2015.

„Druže Tito, dok je nas biće i međeda!“ |

„Druže Tito, dok je nas biće i međeda!“ |



tito_castro

„Druže Tito, dok je nas biće i međeda!“

„Doći u Zagorje, a ne vidjeti spomen kuću prvog hrvatskog predsjednika doktora Franje Tuđmana bila bi pogreška, također to (isto, o. a.) vrijedi i za Kumrovec i kuću Josipa Broza Tita“- poručio je Ivo Josipović sramotno stavljajući znak jednakosti između oca Domovine Hrvatske i jugoslavenskog satrapa….zločinca mega-kategorije!
 Titova kuća - KumrovecMnogim drugovima i danas pa tako i onom s Pantovčaka drug Tito je bio i ostao najveći sin ‘naših naroda i narodnosti'; premda i dan danas istina o njegovoj tajnovitoj osobnosti ostaje, eto, nerješiva enigma.
Kako to?
Ne zna se još uvijek gdje i kada se rodio ni tko su mu biološki roditelji a ne zna se ni kojim je to materinjim jezikom govorio.
Kumrovčani za života nisu smjeli iznositi po vlastiti život opasnu sumnju da li im je ‘njihov Joža’ bio drug iz djetinjstva; a nema baš nikakve zajedničke fotografije kao uspomene iz pučkoškolskih klupa ili s ‘male mature’!?
Među Zagorcima u Kumrovcu nije se po školama izučavao ruski jezik niti je bilo glazbenih učilišta za vježbanje glasovira. Nije sačuvano nijedno pismo koje bi ‘naš Joža’ napisao na ‘urođenoj’ mu kajkavštini svojim roditeljima, rodbini ili prijateljima-zagorskim kmetovima.
Što god bio, odrasli drug Tito dobro je znao tuđim blagom i životima gospodariti, umio je ako ništa drugo onda barem uživati u krvavoj osveti nakon rata a zatim u…..neviđenoj raskoši i bludu.
Imao je on i prijatelja-poniznih dodvorica, napretek, ali i nemuštih neprijatelja skrivenih duboko po mišjim rupama….s figom u džepu.
Odlazio je kad je god prohtio na bajkovita ‘Galeb-arenja’ širom oceana, koja su trajala mjesecima a njegova firma zvana ‘Jugovina’ itekako je radila za tog velikog, bjelosvjetskog  jebivjetra, ‘hohštaplera’ par exellence.
Mnogi koji nisu previše voljeli njegovu demo(n)kratsku satrapiju, svejedno su ponizno lizali njegovo mekano dupe odajući priznanje glazbeno nadarenom kv-bravaru kako zna raditi svoj posao u ‘interesu radničke klase i poštene inteligencije’.
Ustvari sve što je ‘radio’, radio je poput aktualnih mu ideoloških klonova, koji se danas poput njega nekad, brinu samo za prosperitet svojih stražnjica.
tito - lov na jeleneLovio je sve i svašta, od afričkih lavova i nosoroga do ličkih medvjeda a znao je na njegovim Brijunima uloviti  i pokoju, maliganima dobro nalizanu filmsku divu željnu jeftine reklame: ‘zamislite, imala sam nezaboravan odnos s  jednim komunističkim diktatorom, ah, mamma mia’!
Valjda se drug Tito danas i u grobu okreće dok mu na njegovim, danas Šerbedžijinim Brijunima nekakva srbijanska kamenjarka, Biljana Srbljanović-Radetova gošća…umjesto Istarske malvazije kokain šmrče!
Parafraziram:
Dok je hrvatskih međeda biće i druga Tite….
Nakon što je zbog vlastite predizborne kampanje (poput druga Tite-) o trošku svog naroda obišao Zabok, posjetio stvarnu rodnu kuću Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću uputio se naš ‘bjeloglavi drug’ prema, ali sasvim hipotetskoj, rodnoj kući voljenog mu druga Tite u Kumrovcu.
Za Tuđmana i Tita reče on da su to važne povijesne osobe, a povezuje ih antifašizam.
Jeli to onaj Titin antifašizam koji je bio „duhovni otac našeg Domovinskog rata“(Josipović u četničkom Srbu, 2011., o. a.) a u tom je ratu upravo s Tuđmanom na čelu hrvatski narod zauvijek srušio Titinu ‘antifašističku’ firmu zvanu ‘Jugovina’?
„Za vrijeme (moga-, o. a.) Tita u bivšoj državi gospodarstvo je bilo jače, to se ne može osporiti“-reče ‘bjeloglavi’ i ostade živ!
Bože, kakve gluposti, pa gospodarstvo je bilo toliko ‘jako’ da su naši ‘gastarbajteri’ u to doba, trbuhom za kruhom, doslovno okupirali njemačke ‘bauštele’ a zbog štednje su konzumirali pseću hranu iz konzervi.
Putovalo se iz nužne potrebe vikendom i u Trst kupovati jeftinu ‘bofl’-robu na Ponte Rosso, kavu i deterdžente u Leibnitz, a tek kod kuće ‘med i ptičje mlijeko’ ….samo što nisu potekli!?
Tresle su nam se gače na graničnim prijelazima pri povratku u ‘rajsku Jugovinu’ gdje nas je na graničnoj rampi čekao namrgođeni carinik, dakako, Srbijanac ili Crnogorac; Talijani su nakon svakog vikenda tri dana čistili svoju pograničnu zonu od mnoštva pobacanih plastičnih vrećica….’yugoturista’.
Vozili smo se na racionalizirane benzinske bonove, vozili smo se i par-nepar a sjećam se dobro konca sedamdesetih kad su mi inozemni gosti promašili Zagreb, produžili obilaznicom prema Istoku jer je hrvatski velegrad bio u potpunom mraku zbog redukcije struje!?
Uistinu, ‘jako gospodarstvo’, za krepat, doduše slično današnjem pod upravom Kuku-riknule koalicije, Milanović, Grčić-Vrdoljakove!
Ruku na srce nekima je ‘Jugovina’ i bila raj na zemlji pogotovo komunističkim precima aktualnih glavešina koji su nakon rata po krvavom obračunu s narodnim izdajicama i seoskim kulacima-ratnim profiterima bez po muke stekli veliki imetak, primjerice, trosobne, četverosobne stanove; a neki od tih raskošnih stanova u centru Zagreba bili su čak i židovske ‘provenijencije’!
Poznate su i avangardne parole iz Titinog doba, jasne odrednice kojima se vršila jednostavna selekcija ‘žita od kukolja':
„Smrt fašizmu-sloboda narodu“ i „Ne treba se držati zakona k’o p’jan plota?“
„No, ne mogu se osporiti ni zločini nakon Drugog Svjetskog rata“-trabunja dalje ‘naš bjeloglavi drug’ dodajući da i kod jednog i drugog ipak prevladavaju dobre strane.
Koje su to ‘dobre strane’ voljenog mu druga Tite?
Huda Jama - Celje-Zar je to Planinc/Dubajićev Kočevski rog, zar su to prepuni kostiju kilometarski tenkovski rovovi u Teznom kod Maribora ili jednako tako puna kostiju zazidanarudarska okna Barbarinog rova Hude Jame kod Celja, zar je to Maceljska šuma nadomak Titinog Kumrovca puna zemnih ostataka bez suđenja pobijenih ‘ratnih zarobljenika’ uključivo i svećenika iz Krapinskog samostana?
Ili je to možda po komunističkom zlu znamenita jama Jazovka, tajno partizansko stratište ranjenika-invalida iz zagrebačkih bolnica ….itd., uključivo i nakon 1945. ‘revitalizirani’ ali ovaj put Titin Jasenovac u punom pogonu!?
I za kraj…
Odmah nakon ‘oslobođenja’ u školama smo se dekretom Partije ‘oslobodili’ i dragog Boga, iz škola je izbačen nepoćudni klero-fašistički nauk vjere a u cilju biološke edukacije umjesto vjeronauka uvedena je Darwinova teorija evolucije po kojoj smo mi, ljudska bića, tek nešto viši stupanj evolucije u odnosu na životinjski svijet odnosno naše biološke ‘praroditelje’, primate tj. čovjekolike majmune!?
Zgodna asocijacija s Josipovićevom izopačenom teorijom o Titinom antifašizmu kao duhovnom ocu Domovinskog rata.
Slušajući ili čitajući sva ova nelegitimna i nelegalna blebetanja našeg za nekoliko dana bivšeg “poglavara” u njegovoj autohtonoj predizbornoj kampanji, čovjek bi veoma lako mogao zaključiti kako Charles Darwin i nije bio u pravu jer usijani mozgovi aktualnih komunističkih klonova ni malo nisu evoluirali….sve tamo od 1945.! 
Damir Kalafatić

Nema komentara:

Objavi komentar