subota, 31. siječnja 2015.

DNO DNA; Prave lažne profile i šalju prijeteće mailove i poruke sa izmišljenih mail adresa |

DNO DNA; Prave lažne profile i šalju prijeteće mailove i poruke sa izmišljenih mail adresa |



Dario Kozjak - radio Frankfurt, Fenix

DNO DNA; Prave lažne profile i šalju prijeteće mailove i poruke sa izmišljenih mail adresa

Kako je nedavno izvijestio Portal i časopis Fenix koji uspješno djeluje na području izvan Hrvatske te je jedan od ključnih elemenata i izvor kvalitetnih informacija i sadržaja vezanih uz Hrvatsku i za iseljene Hrvate, njihov Portal meta je osuđujućih podmetanja. Naime, za sada neidentificirane osobe, o kojima njemačka policija provodi istragu već neko vrijeme, kreirale su više mail adresa s kojih šalju prijeteće poruke i neistinite sadržaje u ime Portala Fenix.
Fenix o ovome izvještava slijedeće;
“Iako nismo namjeravali reagirati, niti se osvrtati na par frustriranih pojedinaca koji su pokrenuli ili podržali nekakvu peticiju protiv Fenixa, u kojoj su se pozvali i na neke hrvatske udruge koje su to demantirale, osjećamo se dužni obavijestiti javnost da je napravljeno više lažnih profila te mail adresa  s kojih se upućuju najodvratnije prijetnje ljudima. Fenix, kao ni njegovi novinari, a niti izdavač Fenixa, nemaju veze sa prijetnjama koje stižu sa takvih lažnih profila i mail adresa kojima se sada bavi njemačka policija. Zbog slanja prijetećih mailova sa krivotvorenim imenima Fenixa i njegova izdavača, Fenixov odvjetnik Zlatko Prtenjača podnio je kaznene prijave protiv onih koji lažiraju i upućuje prijetnje kao da ih upućuje Fenix i njegov izdavač.
Ovom prigodom zahvaljujemo svim onima koji su nam se javili nakon što su dobili takve prijeteće mailove, u koje sami nisu povjerovali. Među prvima je bio poznati pjevač Mate Bulić te urednik Večernjeg lista za BiH Jozo Pavković. Svima onima koji dobiju takve ili slične mailove, koji su lažno potpisani imenom Fenixa i vlasnika izdavačke kuće koja izdaje Fenix, upućujemo zamolbu da nam to jave ili pošalju mail na adrese naših novinara ili na redakcijski mail: fenix@fenix-magazin.de”
Kako piše Fenix, problem sa lažnim mail adresama i prijetećim porukama nastao je nakon njihovog pisanja o Dariju Kozjaku, vlasniku DJ SOUND d.o.o. iz Koprivnice, i voditelja Hrvatskog radija Frankfurt. Isti je i dugogodišnji prijatelj i suradnik Branimira Petranovića Make, kreditnog posrednika i vlasnika poduzeća za kreditno posredovanje Makafinanz Ag, a o kojem je i portal HAZUD.HR – www.hazud.hr, već pisao.
Zanimljiva je istovjetnost problema koja proživljavaju ova dva Portala,  koji  obadva  u svojim osnovnim zadacima imaju izvještavanje prema Dijaspori i povezivanje Domovine i Dijaspore. Poput Portala Fenix, na potpuno jednak način napadnut je i Portal HAZUD.HR, čiji članovi se posljednje vrijeme svakodnevno bave napadima izvedenim na  vrlo neukusan i krajnje neprimjeren način, i to  od strane lažnih  profila Branimira Petranovića Make – Žakline Bujdić, Mire Petrović, Darka Sukovića, Vedrana Horvata, Casnog brata, Josipa Novaka, te otvoreno i javno članove HAZUD-a, novinare i urednike nazivaju kriminalcima, dok  sam HAZUD – Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti dijaspore,  imenuju  raznim nedoličnim imenima, ne poštujući pri tom članstvo HAZUD-a, koje je zahvaljujući svojem radu  visoko doguralo po znanstvenim, povijesnim, kulturnim, pravosudnim pa i humanitarnim  djelima značajnim za Hrvatsku i Hrvate.
Voditelji Portala HAZUD.HR, baš kao i voditelji Portala Fenix izvrgnuti su ozbiljnim  prijetnjama i nametljivom ponašanju, a prijetnje se putem facebooka i mailova  šalju i drugim ljudima u okruženju, te se plasiraju lažne informacije. I News Portal HAZUD.HR je baš poput Portala Fenix,  još prije nekoliko mjeseci sve ove događaje prijavio nadležnim policijskim uredima u Hrvatskoj,  dok su kao dokazi  uz kaznene prijave priloženi mailovi poslani upravo sa adreseinfo@makafinanz.ch te iz inboxa Branimira Petranovića Make i Žakline Bujdić. Prijeteće poruke koje se šalju u inbox sandučiće facebook profila prijatelja i pratitelja Portala HAZUD.HR kao i njegovih urednika, gotovo su sličnog sadržaja kao i one koje su poslane Portalu Fenix.
HAZUD.HR i Uredništvo, zahvaljuju također svima koji su nas obavijestili o postojanju tih poruka i mailova, te u narednom periodu išćekujemo postupanja nadležnih tijela.
Do tada, čvrstim korakom kročimo naprijed s istom težnjom i ciljem, s kojim smo i osnovani – povezivanju Domovine i Dijaspore, izbjegavajući afere poput ove u koju je upleten Dario Kozjak, koji je opet, po stoti put očigledno  iznevjerio hrvatsko iseljeništvo zlorabeći njihovu dobru volju da pomognu svojoj Domovini.

1 komentar:

  1. Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com)
    za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju

    OdgovoriIzbriši