ponedjeljak, 2. ožujka 2015.

Sud potvrdio novo psihijatrijsko vještačenje za Franciškovića |

Sud potvrdio novo psihijatrijsko vještačenje za Franciškovića |



Marko Francisković - youtube

Sud potvrdio novo psihijatrijsko vještačenje za Franciškovića

Provođenje vještačenja naloženo je sukladno sadržaju i dalje postojeće optužnice Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu, ističu na sudu u Selskoj
Na naša pitanja o razlozima novog sudskog naloga za psihijatrijsko vještačenje Marka Franciškovića, dobili smo odgovore Općinskog kaznenog suda u Zagrebu.
Podsjetimo ovdje da smo glasnogovornika suda upitali: Je li točno da je sutkinja Jasna Zoretić Rendulić izdala nalog sudskom vještaku – psihijatru Darku Marčinku da ponovno psihijatrijski vještači Marka Franciškovića, čovjeka koji je godinu dana bio zatvoren i prisilno liječen, iako je liječnički konzilij naknadno utvrdio da je psihički posve zdrav?
Zbog čega sutkinja Zoretić-Rendulić traži novo vještaenje Marka Franciškovića? Vodi li se protiv Franciškovića novi sudski postupak, ili je riječ o istom – starom postupku, zbog kojega je gospodin Francišković već, posve zdrav, godinu dana prisilno prihijatrijski liječen te ne smatraju li na Općinskog kaznenom Sudu da je gospodinu Francišković već naneseno dovoljno nepravde, upitali smo Ured predsjenika Općinskog kaznenog suda u Zagrebu.
Odgovor Općinskog kaznenog suda u Zagrebu prenosimo ovdje u cijelosti.
U svrhu objektivnog informiranja javnosti, u odgovoru na vaš upit, obavještavamo vas kako slijedi:
U predmetu koji se pred ovim sudom vodi protiv okrivljenog Marka Franciškovića pod brojem Ko-1419/14, nalogom od dana 26. siječnja 2015. godine naloženo je provođenje psihijatrijskog vještačenja raspravne sposobnosti okrivljenog i to po stručnoj ustanovi – Medicinskom fakultetu u Zagrebu, koja će ustanova, sukladno zakonu, sama odrediti jednog ili više vještaka koji će obaviti naloženo psihijatrijsko vještačenje u cilju utvrđivanja raspravne sposobnosti okrivljenog. Po dovršetku istog dostaviti će sudu pisani nalaz i mišljenje. Provođenje vještačenja naloženo je sukladno sadržaju i dalje postojeće optužnice Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu poslovni broj K-DO-1628/13 od 30. kolovoza 2013. godine,  odluke Ustavnog suda RH te važećih odredaba Zakona o kaznenom postupku (Narodne novine broj 152/08, 76/09, 80/11, 91/11, 143/12, 145/13 i 152/14, dalje: ZKP/08), stoji u priopćenju kojeg je potpisala glasnogovornica Iva Gradiški Lovreček.
VEZANI ČLANCI;
Autor: dk
izvor; direktno.

Nema komentara:

Objavi komentar