četvrtak, 26. ožujka 2015.

Povijest treba prepustiti povjesničarima, okrenimo se složno budućnosti! |

Povijest treba prepustiti povjesničarima, okrenimo se složno budućnosti! |



HRVATSKO ZAJEDNIŠTVO -

Povijest treba prepustiti povjesničarima, okrenimo se složno budućnosti!

Treba znati da je rat sam po sebi ZLOČIN. Nema rata bez zločina, bez ubijanja nevinih  ljudi.  Zar nije zločin, što je u domovinskom ratu ubijeno,  lišeno života preko petnaest tisuća osoba, živih bića, kojima je oduzeto pravo na život.
Zar nije zločin tog rata desetine tisuća invalida, razorenih obitelji, djece bez roditelja, ucviljenih roditelja, koji su ostali bez svoje djece, djece bez jednog ili oba roditelja.
To je zločin nad tim mrtvima i živima kojima je život upropašten, kojima su oduzete životne radosti. Zločin je pljačkanje naroda i osiromašenje Države Hrvatske.
Ipak, ne možemo neprekidno živjeti u povijesti!
Vrijeme je da podvučemo crtu (jer povijesnu istinu ne možemo promijeniti), zločine i njihovu kategorizaciju treba prepustiti povjesničarima kako bi znanstveno utvrdili povijesnu istinu od koje treba učiti da se ne ponovi a misliti i raditi za budućnost.
Naša budućnost je u ZAJEDNIŠTVU cjelokupnog hrvatskog naroda. Trebamo se okrenuti budućnosti, i to  bez osvetničke retorike, bez otvaranja ratnih rana koje još krvare, koje nisu zacijelile, i koje ne će  zacijeliti sve dok god ih ponovno otvaramo.
ZAJEDNIŠTVO CJELOKUPNOG HRVATSKOG NARODA U DOMOVINI I SVIJETU  NAŠA JE  BUDUĆNOST.
DOK ZAJEDNIŠTVO NE PRIHVATIMO I DUŠOM I TIJELOM, NEMA BOLJEG SUTRA.  HRVATSKI NAROD I DRŽAVA HRVATSKA BEZ SLOGE  NEMAJU BUDUĆNOSTI.
Pavelić, Tito, Tuđman, Mesić, Josipović  naša povijesna stvarnost, kao što je  Kolinda Grabar Kitarović naša današnja stvarnost..
O povijesti neka znanstveno utvrđuju povjesničari, dok o današnjoj stvarnosti moramo odlučivati mi. Zajednički sa našom  predsjednicom moramo pronalaziti put u bolje sutra.
Nema Hrvata koji je sposoban biti sudac i tužitelj povijesti. To je znanstveno zahtjevan posao kojeg mogu obaviti isključivo timovi znanstvenika a ne pojedinac.
Svi oni koji sebi uzimaju za pravo da budu suci i tužitelji povijesnih zbivanja, koji stalno otvaraju povijesne rane trebaju se uhvatiti posla te sistematski utvrditi povijesne istine, kako bi što prije  zacijeliti rane naše slavne i neslavne prošlosti.
Hrvatski svjetski sabor Dijaspore,  Poreč, 21.3.2015

1 komentar:

  1. Are you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problem regarding Loan is solve between a short period of time with a low interest rate of 2% and duration more than 20 years what are you waiting for apply now and solve your problem or start a business with Loan paying of various bills I think you have come to the right place just contact us We Are Here To Show You A Better Way To Financial Freedom !!!
    Contact Us At : abdullahibrahimlender@gmail.com
    whatspp Number +918929490461
    Mr Abdullah Ibrahim

    OdgovoriIzbriši