četvrtak, 26. ožujka 2015.

Marijana Mirt; Kuda ide Pokret Occupy Croatia? |

Kuda ide Pokret Occupy Croatia? |




Marijana Mirt Domagoj Margetić

Kuda ide Pokret Occupy Croatia?


 Autor: 7Dnevno / 13. ožujka 2015.
POC je organizirao nekoliko bezvrijednih prosvjeda u RH, a namjere njegovih članova već su odavno prestale biti ono što inače Occupy pokret predstavlja u svijetu. Podržavaju politiku Vlade domicilne države a ne pravo na okupljanje
Occupy pokret u Hrvatskoj, pojavio se pod imenom Occupy Croatia. Međutim, zbog neslaganja oko načina djelovanja i vodstva pokreta, tijekom 2013. se od Occupy Croatia odvojila frakcija Pokret Occupy Croatia (POC). Od odvajanja do danas, frakcija uživa manju podršku javnosti negoli Occupy Croatia. U međuvremenu je POC organizirao nekoliko bezvrijednih prosvjeda u RH, a namjere njegovih članova već su odavno prestale biti ono što inače Occupy pokret predstavlja u svijetu. Tako je i nedavnim prosvjedom definitivno legitimiran kao jedinstven u svijetu, jer podržava politiku Vlade domicilne države i uperen je protiv temeljnog demokratskog prava – onog na javno okupljanje.
Prosvjedi protiv Crkve
Inače, POC smatra Katoličku crkvu jednim od glavnih generatora fašizma u Hrvatskoj, “koja aktivno sudjeluje u propagiranju fašističkih vrijednost”. Zbog toga su organizirali i nekoliko inače posve nezapaženih prosvjeda usmjerenih protiv Crkve, vjeronauka u školama, kao i protiv Vatikanskih ugovora. Prosvjedovali su i protiv “neoustaštva”, te su Stožer za obranu hrvatskog Vukovara doveli u ustaški kontekst, pa su tražili da Ustavni sud proglasi neustavnim njihovo referendumsko pitanje. “Novi fašistički referendum je na pomolu”, napisali su tijekom prikupljanja potpisa za obranu Vukovara od dvojezičnosti, a bili su i protiv referenduma o braku…
Organizirali su i prosvjed protiv rata u Siriji otvoreno podržavajući Assadov režim. Tako se Inicijativa “Za mir u Siriji” i POC zauzimaju za obustavu agresije zapadnih sila na Siriju. “Teroristička, imperijalistička ratna mašinerija se opet pokrenula za svoju manijakalnu, neopravdanu, nezakonitu, divljačku, potencijalno opasnu po cijeli (ne)slobodni svijet agresiju na suverenu i nezavisnu državu Siriju”, navode Okupatori u pozivu na prosvjed.
Aktivisti Occupy Croatia (ne POC-a) prosvjedovali su i ispred izraelskog Veleposlanstva u Zagrebu, protiv izraelskih napada na Gazu i stradavanja civila, među kojima ima i djece. Pozvali su Izrael da se prisjeti stradavanja Židova u Vašavskom getu i prestane sa stvaranjem geta za Palestince.
Trojka čija “djela” i previše govore
Inače, jedan od njihovih članova je bloger Domagoj Margetić, osuđen zbog malverzacija i dugova prilikom upravljanja Ornitološkim rezervatom Crna Mlaka. Bio je i pritvorenik Haaškog suda koji ga je i kaznio s deset tisuća eura, jer je objavio tajno svjedočenje Stjepana Mesića. Tada se deklarirao velikim prijateljem generala Gotovine, nosio je majicu s njegovim ikom i često boravio u stanu generalovog prijatelja Čede Paića.
Godinama kasnije, Margetić je zajedno sa Dževadom Galijaševićem i Darkom Trifunovićem, postao član “Ekspertnog tima za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala JI Evrope”, nakon čega je postao zvijezda srbijanskih medija. Nakon oslobođenja hrvatskih generala, na srpskoj državnoj televiziji (RTS) proglasio je generala Gotovinu stranim plaćenikom i kriminalcem koji je bježao pred francuskom policijom, koji je došao u Hrvatsku kako bi zaradio na krvi, leševima i paljevini.
“Evo zore evo dana, evo jakih partizana” – u prvom planu Domo i piromanka Marijana Mirt
Dražen Heroić, predsjednik “Udruge slobodarskih aktivista”, jedine registrirane udruge koja stoji iza POC-a, “istaknuo” se izjavama da u Jasenovcu, tijekom obilježavanja stradanja u tom logoru, nije mjesto hrvatskoj himni i zastavi. Smetaju mu i gredice cvijeća u Jasenovcu, koje ga svojim rasporedom podsjećaju na slovo “U”.
Mirjanu Mirt pamtit će se po sloganu: “Jedina crkva koja osvjetljava je ona koja gori! Pridonesi!”
O te tri osobe koje zajedno djeluju s ili u POC-u nije potrebno reći ništa više, jer njihova “djela” govore previše, a njihova otvorena antihrvatska djelatnost odavno je trebala postati predmetom institucija koje skrbe o sigurnosti hrvatske države.
Uvijek iste osobe
Na Facebook profilu Mirjane Babić (stvarnog imena Marica Đorđić), uz sliku Vesne Pusić pokraj njihovog štanda za vrijeme dok su skupljali potpise za Referendumski ustanak stoji: “Teško je i hladno, ali bar znamo za koga i što se mučimo!”
Inače, i letimičnim pregledom fotografija sa skupova tih osoba, vidljivo je da se u svim prosvjedima i akcijama Occupy Croatia, Anonymusa, Slobodarskih aktivista, Živog zida redovito ponavljaju iste osobe: Mirjana Mirt, Marica Đorđić alijas Mirjana Babić, Ivan Vilibor Sinčić, Vladimira Palfi, Damir Ajduković, Ivan Pernar, Iva Anzulović i njezin suprug Mirsad Micko Grcić, Zoran Mihajlović, Damir Trnačić…

Nema komentara: