četvrtak, 12. ožujka 2015.

Slučaj Bandić: Kadija te tuži, kadija te ‘apsi, kadija ti sudi! |

Slučaj Bandić: Kadija te tuži, kadija te ‘apsi, kadija ti sudi! |



bandić-milanović

Slučaj Bandić: Kadija te tuži, kadija te ‘apsi, kadija ti sudi!

PNUSKOK je skraćenica od punog naziva ‘Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala’ ili jednostavno prevedeno na pučki vokabular iz Titinog doba: ‘Narodna milicija’…pod ingerencijom vrhovnog pandura, ‘od milja’ ali opravdano zvanog Ostoja Ranković!
Taj nacionalni ured kao da se transformirao u nekadašnju OZNA-u (Odelenje za zaštitu naroda), danas ima sve ‘instrumente moći’ u svojim rukama, od špiclova u civilu preko ‘nacionalnih’ sudaca istražitelja, ‘pouzdanih’ svjedoka-pokajnika pa sve do represivnog aparata iliti nekadašnjih drugova milicionera oboružanih s narodnom palicom alias pendrekom u ruci.
Uopće nije jasno što nam  treba glomazno i neučinkovito pravosuđe i još brojnije sudstvo kad je svemoćni PNUSKOK, turskim rječnikom rečeno, vrhovni i neprikosnoveni kadija koji te tuži, ‘apsi i koji ti sudi!?
Bandić 1U kratkom vremenskom razmaku Županijski sud hrvatske metropole donio je najprije odluku da zagrebački gradonačelnik može neometano obavljati svoju dužnost sa slobode e da bi nakon kratkog vremena(po izvješću HRT-a!, o. a.) a po nalogu svemoćnog PNUSKOK-kadije ‘polizao ono što je pokakao’ i nesretnog gradonačelnika drugi put u kratkom vremenskom razmaku i po kratkom postupku strpao u remetinečku ćuzu!
Jednaki politički postupak kao i 19.listopada 2014. kada je taj isti partijski disident ‘ometao’ predsjedničku kampanju Ive Josipovića.
Jesu li to i tobož’ neovisni sudovi postali tek uslužni servis, instrument u rukama PNUSKOK-a odnosno Kukuriku-oligarhije!?
Ustvari, desio se neviđeni pravosudno-politički presedan kakav je moguć jedino u ovoj ‘banana’-državi u kojoj se uistinu više ne zna ‘tko pije a tko plaća’, jer:
Da je ostao na slobodi, kaže tako Sud, Bandić ne bi mogao biti aktivnim gradonačelnikom a ovako iz Remetinečkog zatvora može, makar i ‘pasivno’, obavljati tu odgovornu dužnost jer ne postoji mogućnost da iz Remetinca pobjegne recimo ‘u Hercegovinu’ ili utječe na svjedoke.
Da nije suludo bilo bi smiješno; nije li to sumrak demokracije?
A što se tiče jedinstvenih i vrtoglavih 15 milijuna Hanžekovićeve kaucije ta je promptno zaleđena a nakon pravomoćne presude, ako do nje ikada dođe, završit’ će u jami bezdanki odnosno blagajni financ-ministra Borisa Lalovca zbog popune državnog budžeta; lijepo i plemenito!
Međutim, problem nije u tome, ni izdaleka!?
Milan Bandić - SDPRadi se o tipičnom političkom pogonu jer je Milan Bandić Partiji itekako odgovarao dok je imao partijsku knjižicu a čim se nje odrekao postao je ‘državnim neprijateljem broj 1′ pa danas ta osvetoljubiva Partija odnosno Kukuriku-koalicija ni sama ne zna kud, što i kako s njim!?
Možda bi bilo pragmatično rješenje proglasiti ga agresivnim shizofrenikom opasnim po društvenu zajednicu pa ga po ‘receptu’ Marka Franciškovića strpati u ludaru, dati ga u ruke provjerenim državnim psihijatrima i kljukati ga svakodnevno rizičnim Zyprexa-om sve do ‘konačnog rješenja’!
Po svemu se čini kako su psihijatrijske ustanove poput Vrapča i Popovače postali bastionima CRO-demokracije!? Uz čuveni i popunjeni Remetinec te su ustanove dobro došle vladajućoj oligarhiji da demokraciju ostvare političkom ili čak fizičkom eutanazijom!
Izgleda da nismo daleko uznapredovali od prokušanih metoda komunističkog sustava, jer, i previše je danas u ovoj državi drastičnih primjera u kojima se punokrvna djeca komunizma grubo-na ulici, fizički obračunavaju sa svojim neistomišljenicima odnosno nepodobnim ‘državnim neprijateljima’ …klerofašistima!?
PNUSKOK-u i njegovim represivnim organima-čuvarima demokracije a posebno njihovim nalogodavcima, izgleda, nimalo ne smeta što ulicama glavnog hrvatskog grada marširaju fašistoidni ‘Stazićevi pretorijanci’-samozvani lučonoše demokracije, koji s davnašnjim poklicima ‘ovo je Srbija’ i sl. žele okupirati Hrvatsku (occupy Croatia) i obračunati se sa ‘šatordžijama’.
Njima smeta poduzetan, sposoban i vrijedan čovjek koji je, kakav god on privatno bio, ipak od Zagreba stvorio elitnu i respektabilnu europsku metropolu-evidentno i turistički atraktivnu.
Možda je nešto i jamio ali narod kaže: tko ne zna sebi taj ne zna ni drugome a on je ‘drugima’ itekako pomagao…čak i Romima iz Kozari Boka i Kozari Putova!
Danas se i previše špekulira s Bandićevom, eto, podozrivo stečenom imovinom.
Međutim, on je pravi amater, ‘pik-zibner’  kad se usporedi s Nadanom Vidoševićem posjednikom impozantne ‘faraonske imovine’ koja daleko nadmašuje Bandićevu crkavicu.
Nadan VidoševićSamo jedan Nadanov originalni ‘Vlaho Bukovac’ vrijedi više od Bandićeve vikendice u Slava Gori zajedno sa svim ‘umjetninama’ koje se u njoj nalaze. Suvišno je i govoriti o otmjenoj rezidenciji poduzetne Nadanove majke (?) u Zagrebu, egzotičnim lovačkim trofejima, turističkim apartmanima u Nemiri kod Omiša ili o velebnom ranču u Gorskom Kotaru…i brojnim drugim nekretninama?
Pravosudni apsurd je u tome što se Vidošević za razliku od Bandića ‘brani’ sa slobode.
Protiv Željka Saba i Marine Lovrić-Merzel vodi se kazneni postupak zbog kriminala, pljačke i raskalašenosti. Doduše, njih dvoje nisu postali ni županicom ni, zamalo, gradonačelnikom ali su, valjda, kao moralnu satisfakciju polučili časna mjesta sabornika u Hrvatskom parlamentu; oboje su na slobodi, bez kaucije!
Andro Vlahušić iako pravomoćno osuđen može se kandidirati i postati gradonačelnikom Dubrovnika, svejedno, bio u zatvoru ili na slobodi; on je na slobodi, vjerojatno će u drugom izbornom krugu postati i gradonačelnikom iako mu je korupcijski kriminal na sudu dokazan!
PATRI(A)otizam Stipe Mesića:
Stjepan Mesić - bivši predsjednik RHPatrijini menadžeri preko posrednika Hansa Wolfganga Riedla i Waltera Wolfa dali su oko 1,6 milijuna eura (ca. 12 milijuna kuna), koji su služili za mito tadašnjem hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću te direktoru tvornice „Đuro Đaković” Bartolu Jerkoviću.
Gdje je završilo tih 1,6 milijuna eura nitko u Hrvatskoj ne zna, jer, cijeli predmet je jednostavno…zametnut negdje u ladici bivšeg državnog odvjetnika Mladena Bajića?
Mesića nitko iz PNUSKOK-a nije ni pozvao barem na obavijesni razgovor kako bi osporio sumnju u istoj aferi u kojoj je zbog primljenog mita slovenski Janez Janša već osuđen na zatvorsku kaznu, pače, Stipe Mesić se i prijeti:
„Mogu im samo poručiti prije će(‘ONI’) umrijeti nego što će mene utopiti.“
Nitko iz PNUSKOK-a ne zove ni obitelj Josipović, Ivu i Tatjanu da dokažu odakle im nekoliko luksuznih i prostranih stanova u centru Zagreba.
Jesu li ti (dali i židovski?) stanovi naslijeđe po Ivinom partizanskom ocu, supruginom svekru ili su ‘financijski pokriveni’ bogatim ZAMP-ovskim tantijenima?
Bilo kako bilo, gospodarima kaosa kaos u Zagrebu svakako odgovara jer ‘njihova’ krilatica glasi: ‘što gore, to bolje’!
Karikiram:
Ne bi bilo nikakvo čudo da Kuku-riknula Partija oformi jedan, po uzoru na Titino doba, (Fumićev) prijeki sud koji bi „državnog neprijatelja, ogrezlog korupcionaša i teškog kriminalca“ Milana Bandića, kao nekad ‘u ime naroda’, po kratkom postupku osudio na…smrt strijeljanjem; i to je lako moguće!?
Damir Kalafatić, ožujak 2015,

Nema komentara:

Objavi komentar