utorak, 3. veljače 2015.

“Visoka ulica” kao niska podvala izbornih gubitnika! |

“Visoka ulica” kao niska podvala izbornih gubitnika! |



Milanović Josipović - s potpisima

“Visoka ulica” kao niska podvala izbornih gubitnika!

„Ovo je Pantovčak 241 – prema tome, sada možete napisati da je ovo privremeni Ured predsjednika dok Vlada ne nađe drugo rješenje“ – bile su ovo populističke riječi Tuđmanova nasljednika, ordinarnog lažova i veleizdajnika Stipe Mesića izrečene kada je 14. veljače 2000. godine prvi put kao predsjednik Republike kročio na Pantovčak.
Milanović Josipović - s potpisimaDakako, tadašnja komunistička ‘trećejanuarska vlast’ premijera Ivice Račana temeljem ove njegove izjave nije se nimalo požurila naći mu drugu rezidenciju, ponajmanje ‘Visoku’ niti ga je svojom naprasnom odlukom deložirala iz Titine vile i ‘razvlastila’ drugih objekata pod ingerencijom predsjednika države!
Unatoč čvrstom obećanju ostao je taj žigolo puna dva mandata u ‘odvratnoj’ mu rezidenciji na Pantovčaku a broj zaposlenih u njegovu uredu neprestano je rastao, od Saše Perkovića do oronulog OZNA-ša Bude Lončara i inih orjunaša i jugonostalgičara.
Ured predsjednika Mesića postao je pravo UDBA-ško gnijezdo u srcu hrvatske metropole a taj kontinuitet se nastavio još pet godina Josipovićeve uprave!
Mesićev bljedoliki nasljednik, Ivo Josipović, ojačao je tu udbašku ekipu još s engleskim ‘špiclovom’ Dejanom Jovićem a nije nikad ni spomenuo da bi napustio Pantovčak zbog uspomene na uzora mu-druga Tita osim danas kada je riječ o podvali novoizabranoj predsjednici.
Zajedno s nezrelim premijerom sklopio je on urotnički pakt o preseljenju u ‘Visoku ulicu’ ali sam stoga kako bi se osvetio za neočekivani izborni poraz i zagorčao predstojeću svečanu  inauguraciju Kolindi Grabar-Kitarović!
Doduše, u svojoj predizbornoj kampanji novoizabrana predsjednica države izrazila je ali tek želju napuštanja Pantovčaka i pri tom spomenula kao mogućnost preseljenja u ‘Visoku ulicu’ kao jednu od potencijalnih lokacija.
Ali, službena smjena vlasti još nije izvršena jer inauguracija tek slijedi, 15.veljače, pa buduća predsjednica nije uputila niti je mogla uputiti službeni zahtjev Kukuriku-vladi o iznalaženju nove rezidencije, konkretno ‘Visoke ulice’! 
I gle čuda:
Vlada je budućoj predsjednici(pravno, tek po inauguraciji!) ispunila ali ne njezin nepostojeći službeni zahtjev nego izraženu predizbornu želju i prije nego što se to očekivalo te je na posljednjoj sjednici Vlade (koncem siječnja, 31.?) donesena odluka da se vila u ‘Visokoj ulici’ daje na raspolaganje Uredu predsjednika, dakle još uvijek Ive Josipovića; a to je ovaj moralni bijednik objeručke prihvatio i odmah počeo pakirati svoje ‘prnje’.
Trebalo je, međutim, proći nekoliko dana da se u cijelosti pročita odluka od samo pet članaka i shvati da buduća predsjednica temeljem te odluke neće imati na raspolaganju vilu u Visokoj i objekt na Pantovčaku, zajedno.
U odluci stoji da će Ured predsjednika (Josipovića, na odlasku!), nakon što se preseli u ‘Visoku ulicu’, Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) dati na raspolaganje sve objekte koje sada koristi.
A riječ je o Vili Zagorje, Vili Prekrižje, Zelenoj vili i (Titinoj!?)klijeti s vinogradima u Samoboru, pa će budućem uredu predsjednice Grabar-Kitarović nakon inauguracije ostati samo što je, eto, željela-vila u ‘Visokoj ulici’.
Uistinu, ovakvu glupu i zlonamjernu odluku mogla je donijeti aktualna Kukuriku-vlada sastavljena od mediokriteta, polu-idiota i političkih huligana, kako bi se barem donekle riješila frustracija zbog izbornog poraza i na taj podli, uličarski način osvetila pobjednici!
Naime, sama ideja novoizabrane predsjednice o preseljenju u ‘Visoku ulicu’ izazvala je neviđenu medijsku lavinu kritika ne samo od strane isluženih crvenih političara tipa Caratan/Cvrtila/Zuppa nego i niza uglednih urbanista, arhitekata, konzervatora, čuvara spomeničke vrijednosti pa na koncu i one pozamašne ministrice kulture.
Osuše crvendači drvlje i kamenje po Kolindi kojoj nikako ne mogu oprostiti ono ‘nacionalističko': ‘HRVATI I HRVATICE’!
Uza sve te mahom i opravdane kritike aktualna vlada Zorana Milanovića u sprezi s Ivom Josipovićem, dakako, žrtvovat će ako treba i hrvatsku kulturnu baštinu samo da bi napakostila budućoj predsjednici; nije li to zloba očajnog gubitnika, par exellence!
A opet tko zna, možda se radi tek o politikantskom manevru kojim bi se skrila kompromitirajuća arhiva čovjeka koji punih pet godina na Pantovčaku ništa nije radio, posebno ništa u korist svog naroda, doli permanentne izdaje nacionalnih interesa!
Damir Kalafatić, veljača 2015.

Nema komentara:

Objavi komentar