nedjelja, 8. veljače 2015.

IVAN PRANKLIN; Zahtjev za trenutno otpuštanje iz ludnice Vrapče |

IVAN PRANKLIN; Zahtjev za trenutno otpuštanje iz ludnice Vrapče |




Psihijatrijska bolnica Vrapče Zagreb

IVAN PRANKLIN; Zahtjev za trenutno otpuštanje iz ludnice Vrapče



Kako izvještava HRT za temu   “Prisilne hospitalizacije u psihijatrijske ustanove u Hrvatskoj” zainteresirao se i UN-ov  Komitet protiv torture i nehumanog ponašanja.

Koordinacija organizacija Civilnoga društva u Izvješću o stanju ljudskih prava u Hrvatskoj za protekle četiri godine upozorila je i na česte slučajeve prisilne hospitalizacije u psihijatrijske ustanove. Ta je tema zainteresirala UN-ov Komitet protiv torture i nehumanog ponašanja.
O tome ima li i koliko takvih primjera u Hrvatskoj, hoće li se i kako reagirati te bi li moglo biti posljedica govori se u emisiji HRT1   u kojoj gostuju Sanja Sarnavka iz Kuće ljudskih prava i ravnatelj Klinike za psihijatriju bolnice Vrapče dr. Vlado Jukić. Urednica: Barbara Vid
U međuvremenu obitelj Ivana Pranklina i javnost bore se za njegovo puštanje na slobodu.
VEZANI TEKSTOVI;
_______________________________________________________
_______________________________________________________
_______________________________________________________
_______________________________________________________
Sa zahtjevom za trenutno puštanje na slobodu osuđenog Ivana Pranklina kojeg mjesecima ne puštaju sa odjela Psihijatrijske bolnice Vrapče, ravnatelju USKOK-a i međunarodnim tijelima obratio se Karlo Kutniak. Njegov zahtjev prenijeli su i brojni mediji koji su se priključili javnom traženju objašnjenja, na temelju koje dijagnoze i čijeg stručnog mišljenja ovog mladića toliko mjeseci već drže na prisilnom liječenju?

objavljeno na www.hazud.ch
Zahtjev za trenutno i bezodgodno puštanje IVANA PRANKLINA na SLOBODU!

Poštovani gospodine Cvitan,
ne želim svoju domovinu Hrvatsku blamirati pred svijetom, ali Vi i Vaši politički drugovi prisiljavaju me obratiti se, ako bude potrebno cijelom demokratskom svijetu i spasiti nedužnog prijatelja iz ralja crvenofašističkih zločinaca, a kojima ste Vi glavni vrhovnik a prije toga je to bio Vaš prijatelj, gospodin Bajić.
Ivan Pranklin je oklevetan po brzom postupku od suca Marka Benčića i sutkinje Božice Barlović i po hitnom postupku osuđen na sudu u Sv. Ivanu Zelini, bez dokaza i lažnih eksperata za psihoanalizu, smješten i “liječen” od zločinca tipa dr. Mengele, gospodina Aleksandra Haida, dr. Vladimira Jukića i njihove kolegice, dr. Anice Biško. Auschwitz je imao onomad samo jednog dr. Mengelea, a Zagreb ima danas tri, malo prije opisanih, iste likove, sramotno i zločinački bestidno, a sve uz svesrdnu toleranciju Vas i Vaše takozvane sudačke ergele uz ostale saučesnike ovoga zločina.
Isti nije jedinstven već u stotine primjera ponavljan, spomenut ću samo neke od njih: Zdenka Kvesić 2013. godine, Marko Franćišković, pukovnik HV Branko Kakarić….da ne nabrajam dalje poznate u javnosti i nepoznate.
Sve takozvane nevladine organizacije pretvorile se u onaj poznati trojac indijskih majmuna i šute umjesto da raskrinkavaju zločince i zločine počinjene glede prava čovjeka na njegovo slobodno izražavanje i glede povrede njegove osobnosti.
Svi vi skupa sa čelnicima političkih stranaka, vlade na čelu sa Zoranom Milanovićem od naroda prozvanim Nulanovićem, predsjednikom u odlasku, Ivom Josipovićem od naroda prozvanim YUsipovićem, a od njegovog prijatelja Radivoja Cvetičanina svi skupa krštenim MOLJCIMA, pretvorili ste RH u jedan veliki koncentracioni logor iz kojeg mladi hrvatski sinovi kćeri bježe glavom bez obzira i napuštaju svoju Domaju zauvijek, zahvaljujući opisanoj zločinačkoj organizaciji čiji ste Vi član, jer sve dozvoljavate umjesto da zločince u njihovom zločinačkom radu sprječavate i spremate iza rešetaka!
Kako mi možete objasniti da jedna Marina Lovrić-Merzel ili Slavko Linić ili Željko Sabo  ili jedan Milorad Pupovac ili dr. Vojislav Stanimirović mogu nekažnjeno sjediti u Hrvatskom saboru, ubirati teške saborske plaće i dnevnice dok većina hrvatskog naroda kopa po kontejnwerima?
Istovremeno vršite fingirana suđenja hrvatskim braniteljima poput Hrastova, Norca, Glavaša, a najnovije psihički terorizirate generala Sačića, dok vam se četnički ljudski otpad diljem Hrvatske i poglavito iz Vukovara izruguje i smije u brk nevinim žrtvama, zahvaljujući zločinačkoj organizaciji jedne Vesne Teršelič, zvane Documenta i njenog huškača Zorana Pusića, koji bi u svakoj demokratskoj državi bili osuđeni za izdajstvo, primjerice u Americi na smrt, a u najboljem slučaju doživotnu robiju, isto vrijedi za Izrael, Francusku itd..

Stoga od Vas tražim trenutno i bezodgodno puštanje

IVANA PRANKLINA na SLOBODU

Ivan PranklinVaš odgovor očekujem najkasnije do 12. veljače 2015., u protivnom ću organizirati potpisivanje peticije potpisa građana i udruga RH, ali i Europe za njegovo oslobađanje iz ludnice kod zdrave pameti.
Ne poštivanje ovoga zahtjeva imat će za posljedicu, da ću sve meritorne institucije EU, svijeta i Njemačke sa potpisanom peticijom za Ivana obavijestiti, neovisno o tome koliko ću istim narušiti i štetiti ugledu RH, jer to je očito jedina demokratska mogućnot kao ultima ratio, boriti se glede ovakovih zločinaca i zločina!
Sine ira et studio,
Karlo Kutniak

Nema komentara:

Objavi komentar