četvrtak, 19. veljače 2015.

Potpredsjednik Vlade Ranko Ostojić s austrijskom ministricom Johanne Mikl-Leitner |

Potpredsjednik Vlade Ranko Ostojić s austrijskom ministricom Johanne Mikl-Leitner |



Ranko Ostojić

Potpredsjednik Vlade Ranko Ostojić s austrijskom ministricom Johanne Mikl-Leitner

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić sastat će se danas, 18. veljače 2015. u Banskim dvorimas austrijskim izaslanstvom na čelu sa saveznom ministricom unutarnjih poslova Republike Austrije Johanne  Mikl-Leitner.
Nakon radnog sastanka, predviđene su  izjave za medije u 11:00 sati u Svečanoj dvorani Banskih dvora.
Možda u svojim razgovorima ministri unutarnjih poslova dvije susjedne države,  ostave prostora i za još uvijek  neriješeni problem dužnika RBA austrijskih zadruga koje su nelegalno plasirale novac u RH. Iako, sudeći prema dosadašnjim izjavama  istražitelja MUP-a, djelatnika DORH-a i USKOK-a,  a i sudova, u Hrvatskoj do današnjeg dana nitko nije nadležan za rješavanje ove teške situacije.
U međuvremenu dužnici RBA zadruga,  izloženi svakodnevnom teškom stresu uslijed straha od ovršnog postupka koji skonča uglavnom deložacijom iz doma u kojem žive, umiru.

RBA štedionice i zadruge mutnim poslovima ugrozile 20.000 građana

Prije osam godina 20.000 građana, koji nisu imali uvjete za dobivanje kredita u Hrvatskoj, podignulo je hipotekarne kredite u austrijskim RBA zadrugama i štedionicama, a koje su kredite davale bez dozvole za rad HNB-a. U međuvremenu je podneseno 300 kaznenih prijava, a čak dvije tisuće obitelji mogle bi biti deložirane zbog mutnih poslova 42 austrijske štedionice RBA.
“Tu se radilo o kriminalnim aktivnostima”, kaže ministar Lalovac.
Država ima sve poluge u ovom trenutku da bez praktične izmjene bilo kojeg zakona reagira i pomogne blokiranim građanima što se tiče ovih zadruga’, poručio je Ivan Šuker.
Ovo je isključivo problem pravosuđa, rekao je Šuker, a nadovezao se predsjednik Sabora Josip Leko.
‘Slažem se s time – ovo je stvar suda. Po mojoj ocjeni, mislim da su neovlašteno poslovali u Hrvatskoj. To je već drugi problem. Budimo korektni i dozvolimo da djeluje sustav’, rekao je predsjednik Sabora.
hazud.hr

Nema komentara:

Objavi komentar