nedjelja, 8. veljače 2015.

Tomislav Nürnberger: 75 GODIŠNJICA PORUKE PAPE PIA XII HRVATIMA |

Tomislav Nürnberger: 75 GODIŠNJICA PORUKE PAPE PIA XII HRVATIMA |



Papa Pio XII

Tomislav Nürnberger: 75 GODIŠNJICA PORUKE PAPE PIA XII HRVATIMA

U osvit Drugog Svjetskog rata reče Papa Pio XII. da mi “Hrvati imamo u naravi našoj one tvrdoće i stalnosti poput naših planina… poput našeg Velebita, koji prkosi burama i olujama” 
Tvrdu odlučnost izboriti i sačuvati SLOBODU.
SLOBODU koja je majka svih ljudskih prava, jedini čuvar ISTINE i PRAVDE, te uvjet svakog napredka i nacionalnog blagostanja.
Za SLOBODU čovjeka – muškarca i žene – u njihovoj vjeri i njihovu mišljenju, za slobodu obitelji s njezinim običajima i njezinom baštinom, za slobodu hrvatskoga naroda s njegovim nacionalnim vrijednostima, za INTEGRALNU SLOBODU. Za slobodnu državu Hrvatsku među slobodnim državama u svijetu.
Izborivši plebiscitarno međunarodno priznatu samostalnu državu Republiku Hrvatsku, obranjenu i oslobođenu u Hrvatskom Obrambeno-Osloboditeljskom ratu 1990.-1995. godine, sveti nam je zadatak urediti je slobodnom i pravednom državom mira, rada i blagostanja za nas i buduća pokoljenja.
Hrvatsku državu vodjenu pravednim zakonima temeljenim na Ustavu od naroda, poteklom iz naroda za narod.
Da se podsjetimo, Ustav je skup pravila o strukturi i funkcioniranju državne uprave iz kojih je jasno da su ta pravila iznad, po svojoj snazi i formirana različitim procesom, od običnih zakona.
Hrvatski Ustav polazi od vječne i neoborive činjenice da je Hrvatska država država hrvatskoga naroda.
Hrvatski Ustav je trajni dokument koji:
–   ne određuje [1] prava naroda nego određuje granice moći državnih institucija.
–   Određuje da Državne institucije, Predsjednik, Hrvatski Državni Sabor i Sudovi imaju samo ovlasti navedene u Ustavu
–   izgrađen je od Naroda, a ne “institucija sistema”!
–   štiti hrvatsku kulturu, tradiciju i povjestne osobnosti hrvatskoga naroda kao i temeljne principe jednakosti, individualnost(osobnosti), pravde, vladavine zakona te prava osobnog vlasništva.
–   donosi se opće narodnim referendumom  svih Hrvatskih Državljana, cijelog hrvatskoga naroda!
–   Promjene Ustava inicira narod.
–   Promjene ne mogu inicirati državne institucije: Predsjednik, Sabor ili sudovi, jer su podložne tom istom Ustavu
–   Brisanje dijelova originalnog Ustava nije dozvoljeno.
–   Promjene mogu biti samo u obliku dodataka (amandmana)
–   Amandmani moraju biti potvrdjeni u svim županijama, referendumom
–   Temeljna načela pravednog izbornog sustava su dio ustava
Hrvatski je narod morao trpjeti jugoslavenski barbarizam i teror duga desetljeća te preživjeti “najveći ratni zločin od kada je svijeta i vijeka”(Viceadmiral Joachim Lietzmann ) – genocid na Bleiburgu i Križnim putevima – sve do proglašenja nezavisnosti od Druge Tamnice naroda, tzv. Jugoslavije, 1991. godine.
Na krvavom putu iz jugoslavenske tame na svijetlo slobode i istine, hrvatski je narod pretrpio od tzv. “JNA” i “institucija sistema” barbarska razaranja Vukovara, Osijeka, Dubrovnika, Zadra i drugih hrvatskih gradova  te preživio zloslutnu prijetnju novim genocidom, da bi se 1995. godine, velebnom Olujom konačno oslobodiovanjske okupacije!
U tami dugog  jugoslavenskog mraka hrvatski je narod i Hrvat pojedinac morao šutkom trpjeti: podle laži i objede, krivotvorenu povijest i lažnu stvarnost, teror nad hrvatskim jezikom, pljačku hrvatskog blaga i bogatstva, nagrizanje i uništavanje duhovne i materijalne kulture.
Preko tisuću masovnih grobnica Hrvata zlokobni su spomenik na “najveći ratni zločin od kada je svijeta i vijeka” – genocid Bleiburga i Križnih puteva – , ali i potsjetnik da je stvaranje, održavanje na životu kao i svaki pokušaj obnove tzv. “Jugoslavije”, ili bilo kakvog “Balkanskog regiona”, zločin protiv čovječanstva, jer uključuje planiranje i činjenje genocida nad Hrvatskim narodom.
Velebnom pobjedom u Hrvatskom Obranbeno-Osloboditeljskom ratu hrvatski je branitelj, tako sličan Velebitskim ustanicima, izborio SLOBODU, spasio hrvatski narod od još jednog genocida, te učvrstio hrvatsku državu, a nama ostavio u dužnost osloboditi se od UNUTARNJE OKUPACIJE i vratiti vječne ljudske vrijednosti: rad i htijenje, vjernost i poštenje, a iznad svega ISTINU i SLOBODU!
Hvala!
________________
1 Kada bi Ustav nabrajao (ljudska) prava, onda bi svako moguće ljudsko pravo, koje nije nabrojano u Ustavu bilo moguće zanijekati!

Nema komentara:

Objavi komentar