petak, 27. studenoga 2015.

DUUDI na čelu sa SDP-ovim Mladenom Pejnovićem zamračio 16,6 milijardi kuna – DORH i režimski mediji šute ko zaliveni |

DUUDI na čelu sa SDP-ovim Mladenom Pejnovićem zamračio 16,6 milijardi kuna – DORH i režimski mediji šute ko zaliveni |



USKOK - Kriminal korupcija

DUUDI na čelu sa SDP-ovim Mladenom Pejnovićem zamračio 16,6 milijardi kuna – DORH i režimski mediji šute ko zaliveni

Datum objave: 27. studeni 2015./Piše: Mato Kros/Izvor: hrsvijet.net

Kao bomba odjeknula je vijest o nevjerojatnojm skandalu u kojemu je Državna revizija otkrila da je Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) zamračio nevjerojatnih 16,6 milijardi kuna.

Svi dosadašnji događaji, od terorističkog napada u Parizu, turskog rušenja ruskog aviona, pregovora o sastavljanju nove hrvatske vlade – sve to je palo u sjenu pred ovim neviđenim skandalom.To je udarna vijest svih televizija na nacionalnoj razini, naslovnice najjačih dnevnih i tjednih tiskovina vrište o možda najvećoj pljački stoljeća. DORH je pokrenuo žurnu istragu, kako bi utvrdio tko sve stoji iza ovoga skandala u kojemu je nestalo pravo nacionalno bogatstvo.

No, ne trebate se „bojati“ poštovani čitatelji. Hrvatski režimski mediji pokraj ovog neviđenog skandala prošli su kao pored turskog groblja. DORH nije ni prstom maknuo. Mi više i ne živimo u stvarnosti, nego u imaginarnom svijetu koji nam je nametnula SDP-ova radmanovizija. Da nema Sjeverne Koreje – Hrvatska bi zasigurno bila prva država u svijetu u kojoj se katastrofalno stanje u državi retušira u novu, ružičastu stvarnost, a za sve nedaće okrivljuje netko drugi, ponajprije Hrvatska demokratska zajednica.
Hrvatska je također jedina zemlja u Europi, a zasigurno i čitavom demokratskom svijetu u kojoj se posve legalno najznačajniju stranku u državi, pod čijim je vodstvom stvorena suvremena hrvatska država posve otvorene, bez ikakvih ograda i sankcija naziva „stankom opasnih namjera“, „zločinačkom organizacijom“, „kriminalnom organizacijom“, „kradezeom“ i drugim sramotnim nazivima izvučenim iz arsenala najcrnjih vremena KNOJ-a, SKOJ-a i ostalog komunističkog gnoja!
Svi skandali ove neupitno najgore vlade od nastanka samostale Hrvatske, koju je, da apsurd bude veći, Milanović nazvao „bundesligom“, nekom čudnom alkemijom proglašavaju se uspjesima. Mimo svake logike, pameti i istine uz neviđenu medijsku dimnu zavjesu besramno se nižu pohvale o nepostojećem „rastu“, koji nas, međutim, sve više udaljava i od najzaostalijih zemalja EU. Uz sve skandale koje nam je priredila „slučajna Vlada“ Zorana Milanovića, posebno se ističe DUUDI.
Državna revizija je na 48 stranica svojega Izvješća, ustvrdila masovne nepravilnosti u upravljanju državnom imovinom pod vodstvom SDP-ova provjerenog partijskog kadra Mladena Pejnovića, unuka partizanskog narodnog heroja Kate Pejnović. U zaključku Državna je revizija ukazala je na potpuni kaos u vođenju evidencija o imovini, preplaćene intelektualne usluge, nesavjesno upravljanje nekretninama, neprovođenje postupaka javne nabave. O kakvom je golemom novcu riječ Državna revizija iznosi sljedeće:
„U poslovnim knjigama je evidentirana vrijednost dionica i udjela u glavnici u osam društava, umjesto u 58 društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa. Iz navedenih razloga jeu poslovnim knjigama evidentirana vrijednost dionica i udjela kojima upravlja DUUDI, manja za 16.603.358.900 kn od vrijednosti iz Registra i obavijesti SKDD-a.
Također, prema podacima iz Registra i SKDD-a, drugi državni imatelji imaju u vlasništvu dionice i udjele u glavnici 14 društava od strateškog i posebnog interesa kojima upravlja DUUDI, u vrijednosti 3.919.242.726 kn, što nije evidentirano u poslovnim knjigama u izvanbilančnim zapisima.“
Kad se zbroje ta dva iznosa dolazimo do impozantne brojke od 20,5 milijardi kuna koje su nestale iz poslovnih knjiga DUUDI-ja.
Teško je nabrojati nepregledan niz nepravilnosti, aljkavosti, neznanja i sumnjivih radnji koje pomno navodi Izvješće Državne revizije. Navedimo tek neke:
Iako u DUUDI-ju radi 99 zaposlenika, čije su bruto plaće prošle godine iznosile 10 milijuna kuna, Pejnovićev ureda značajan je dio povjerio vanjskim izvođačima. Riječ je o različitim intelektualnim uslugama na temelju ugovora o djeluza koje je isplaćeno 406.433 kn, što čini 4,1 % od sredstava osiguranih za osnovne plaće s doprinosima zaposlenika za 2014., a prema propisima ne smiju prelaziti 2,0 % navedenog iznosa.
Bez primjene propisanih postupaka javne nabave nabavljene su usluge u vrijednosti 1,56 milijuna kuna, od čega se na usluge održavanja poslovnog kompleksa na Ksaveru odnosi 1,23 milijuna kuna, a na nabavu električne energije 328 tisuća kuna.
Revizija iscrpno iznosi i podatke o neučinkovitom naplaćivanju potraživanja, itd., i tome sl. Sve u svemu, zbog svih propusta, revizija je dala DUUDI-ju nepovoljno mišljenje što inače vrlo rijetko čini.
Da su se dakle spomenute nepravilnosti dogodile HDZ-u naslovnice bi vrištale. U svim bi vijestima to bila udarna vijest, nastupilo bi potpuno ludilo u kojoj bi se poticalo na linč, suđenje i zabranu rada „zločinačke organizacije“.
Štoviše, unatoč zavjeri šutnje o najnovijem skanadalu DUUDI-ja, mediji i dalje preživaju stare, potrošene i prenapuhane slučajeve o „zločincima“ iz „zločinačke organizacije“. Pet odvojenih sudskih postupaka vodi se protiv bivšeg premijera dr. Ive Sanadera. Unatoč tome što su pale u vodu sve presude protiv njega i HDZ-a, od kojih su neke bile i protuustavne, bivši je premijer i dalje zadržavan u pritvoru. Tek odlukom Ustavnoga suda ukinuta je pritvor bivšem premijeru. Četiri godine pritvora bez ikakve presude: to postoji samo u Hrvatskoj!
Slična medijska pompa bila je i u slučajevima drugih osumnjičenika ili optuženika iz redova HDZ-a. Kada se međutim usporede optužnice protiv Sanadera, kao i drugih osumnjičenih i optuženih, osim što su nerijetko vrlo dvojbene, a pokazalo se i neutemljene, dolazimo do smiješno malih iznosa u odnosu na spomenuti slučaj iz Pejnovićeva ureda. Ne samo na ovaj najnoviji SDP-ov skandal, nego i na čitav niz sumnjivih i protuzakonitih radnji iz redova SDP-ove koalicije, Držano odvjetništvo uopće ne reagira, osim u slučajevima koji su posve očigledni i koji se nikako ne mogu prikriti.
Ukratko: kada je riječ o HDZ-u – cijede se komarci, a kada je riječ kriminalnim radnjama SDP-ovaca i HNS-ovaca – prolaze slonovi.
Međutim, i nakon svega ovoga neki se usuđuju konstatirati da živimo u pravnoj državi!

1 komentar:

  1. Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com)
    za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju

    OdgovoriIzbriši