utorak, 14. travnja 2015.

Komu je odgovoran premijer, hrvatskom puku ili svojoj partiji? |

Komu je odgovoran premijer, hrvatskom puku ili svojoj partiji? |



Milanović - kubura

Komu je odgovoran premijer, hrvatskom puku ili svojoj partiji?

Datum objave; 14. travanj 2015., Piše; Damir Kalafatić
premijer Milanović - SDP partijaPredsjednik SDP-a, premijer Zoran Milanović, definitivno se neće odazvati pozivu predsjednice države(svih njenih građana pa i premijera!, o. a.), Kolinde Grabar-Kitarović, na konzultacije koji bi se trebale održati  na Pantovčaku, piše Abendblatt.
Njegova sujeta toliko je povrijeđena da neće poslati niti svoju desnu ruku, malog poduzetnika Gordana Marasa poznatog po tome što je svojedobno lijepio propagandne plakate po Zagrebu prigodom predizborne kampanje za današnjeg  remetinečkog miljenika-zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, tada SDP-ovca!
Na tom konzultativnom sastanku bi se trebalo razgovarati o ozbiljnim temama zbog evidentnih, gospodarske i društvene krize, koje su uzele maha i prijete razvoju države i društva u cjelini. Svrha tog integralnog sastanaka s čelnicima stranaka imala bi za cilj učvrstiti osnove društvene stabilnosti odnosno pokušati pronaći rješenje za ključne društvene probleme.
Dakle, radi se o pozivu odgovornim političarima isključivo zbog međusobnog savjetovanja bez ikakvih pretenzija za donošenje nekakvih ‘ad hoc’ radikalnih reformi ili o političkim sankcijama za koje i tako predsjednica države nema ustavnih ovlasti.
Sastanak je bio sazvan ‘bona fide’, u dobroj vjeri e da bi se u krajnjoj liniji pomoglo hrvatskom narodu u ovim uistinu teškim, recesijskim vremenima!
Premijer izgleda ne shvaća/ne želi shvatiti o čemu se radi ili ga možda ne zanimaju gospodarska i društvena kriza za koje je on osobno i najodgovorniji, jasno, zajedno sa svojom vladom u totalnom rasulu. Umjesto da potisne svoj ego i urazumi se, on je na njemu svojstven, prgav, bahat i prepotentan način odgovorio stilom voljenog mu šumskog maršala:
„Kao predsjednik SDP-a odgovaram samo svojoj stranci, a nikako predsjednici države“, obrazložio je Milanović najbližim suradnicima.
Usporedimo:
„Ne priznajem da mi sudi ovaj sud, meni može suditi samo sud moje, komunističke partije“, rekao je to drug Tito na čuvenom bombaškom procesu u Zagrebu, studenog 1928.g.!
Drugim riječima, premijer Zoran Milanović ne prihvaća Kolindu Grabar-Kitarović i svojom predsjednicom!
U svakoj iole demokratskoj državi premijer odnosno vlada je odgovorna za prosperitet puka koji ju je na parlamentarnim izborima demokratski ‘izglasao’ ali i predsjedni-ku/ci države koj-i/a je premijeru odnosno vladi mandat potvrdi-o/la. Imuna odgovornosti nije ni oporba/opozicija koja svojim amandmanima u Parlamentu treba biti snažan korektiv toj istoj vladi pogotovo ako vlada poput ove griješi na svakom koraku.
Dakle, jednostavno rečeno, i vladajuća oligarhija i korektivna opozicija na taj način djeluju u jednakom cilju stvaranja prosperiteta svog naroda a rezultate gospodarenja ocjenjuju ne samo pučani nego i predsjedni-k/ca države koj-i/a je kao središnja Institucija vlasti povjerila mandat premijeru odnosno njegovoj vladi.
A stanje u državi više je od alarmantnog, ministri Grčić i Lalovac hrle u Bruxelles jer nam prijete i financijske sankcije europske komisije zbog pretjeranog deficita!
oronuli Brod - ČiovoMetaforički rečeno, najbolju sliku o jadnom i turobnom stanju našeg gospodarstva predstavljaju ona tri ‘ruzinava’ broda olujnom marčanskom burom nasukana na našim lijepim obalama podno Marjana i na turističkom Čiovu, koji tamo leže već 40 dana!
Te brodske olupine izgleda nikoga iz vlade ne zanimaju da ih se ukloni, ni ministra od turizma niti onoga  od zaštite okoliša, Zmaja od Jaske…u njegovom raskošnom uredu Zagreb-Towera opremljenog jacuzzi-jem!
Sablasne ruzinave grdosije kao da čekaju nekakav bogomdani kontra-cunami (tsunami) koji će ih otpuhati daleko od pogleda vlade, premijera, ministara ali i mještana koji žive od turizma…negdje na pučinu!
Koliko je trenutna vlada kroz ove tri i po godine kao kolektiv bila uspješna najbolje pokazuje politička epidemija koja je uzročila ‘pomor ministara’ kojih je čak devet moralo abdicirati, što zbog nesposobnosti/neuspješnosti, što zbog gramzivosti, korupcije ili zbog usklađivanja odnosno, lijepo rečeno, zbog sukoba interesa.
Dodamo li tome desetine tisuća gladne školske i predškolske djece(neki izvori navode poraznu brojku od čak 60.000 gladne djece), pučke kuhinje koje niču kao gljive nakon kiše, ‘duty-frei’ samoposluge s elementarnim živežnim namirnicama za gladnu hrvatsku sirotinju i skupljače praznih flaša po kontejnerima za smeće(‘od milja’ zvanih KANTA-AUTORIMA!, o. a.) onda ne treba ni spominjati ostale, katastrofalne gospodarstvene parametre koji nas neumitno vode do ‘grčkog sindroma’!
Što to uopće premijera i zanima?
-Možda ga zanimaju kubure!?
Čitamo u medijima:
-Predsjednik Vlade Zoran Milanović u nedjelju je, u društvu ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša udatog Dončić te krapinsko-zagorskog župana i Titinog obožavatelja, Željka Kolara, kao i gradonačelnika Pregrade, posjetio zagorsko mjesto Kostel pokraj Pregrade.
Milanović - kuburaZa vikend je nazočio veselom seoskom derneku poznatom kao ‘Kostelska uskrsna pištola’ pa se i sam okušao u pucanju iz kubure.
Jasno, u kuburi je bio samo crni barut, dakle bez naboja-streljiva tako da je i ovo bio, metaforički rečeno još jedan od bezbroj njegovih gospodarstvenih ‘hitaca’, pucanj u prazno.
Sinjani bi kazali:
Alkar Zoran Milanović i opet u ništa!“
I za kraj, a što ćemo onda kad nam Europa uskrati one silne ‘Grčićeve’ milijarde eura muktaških fondova?
-Pa, jest ćemo crni kruh, jer:
„Kada se kaže da je crni kruh kojeg mi(iz vlade?, o. a.) preporučujemo skuplji od bijelog, inicijalno jest skuplji, no crni kruh možete naprosto rezati na tanje šnite“ …i ušteda je tu, i to dupla; genijalno!
„To je jeftinije i zdravije, a kada je dehidriran, sutradan, još je kvalitetniji za jesti. Trebamo razbiti mit o tome da je pravilna prehrana skuplja, ona je jeftinija jer trebate pojesti manje hrane“, kazala je svojedobno Sanja Musić Milanović, bistroumna premijerova supruga.
Što reći nego…bila bi to prava reforma značajnih ušteda glede smanjenja deficita koja bi sigurno zadovoljila stroge europske birokrate, sic!
Damir Kalafatić, travanj 2015.

Nema komentara:

Objavi komentar