srijeda, 19. kolovoza 2015.

SENZACIONALNO! HBOR poklonio novac čovjeku koji je financirao nabavku oružja za borbu protiv Hrvata |

SENZACIONALNO! HBOR poklonio novac čovjeku koji je financirao nabavku oružja za borbu protiv Hrvata |





SENZACIONALNO! HBOR poklonio novac čovjeku koji je financirao nabavku oružja za borbu protiv Hrvata


Dragan Čičić, donedavno vlasnik Drvoplasta u stečaju, kojem je Hrvatska banka za obnovu i razvoj i Fond za razvoj i zapošljavanje unatoč blokiranom računu u trenutku odobrenja kredita, odobrilo i isplatilo 32.000.000,00 kn, nije nikada niti otpočeo sa radom u pogonu Drvoplast, Petrinja. Nije vratio niti lipe kredita, a njegova supruga i kćerka dugi niz godina poslovale su u pogonu za preradu plastike uz blagoslov Hrvatske Banke za obnovu i razvoj. Naravno, ispunjavali su uvjete kao izvoznici, svu proizvedenu robu izvozili su u Kraljevo, svojem mužu i ocu.
Drvoplast - podaci o Draganu Čičiću - posjetnica
Kao što se vidi iz posjetnice, a i iz objavljenog videa, Dragan Čičić i danas predstavlja Drvoplast Petrinja!
No to nije sve! Liniju za proizvodnju plastike koju je HBOR iz kredita financirao nikad nije dovezao u Petrinju već je istu zbog loše izmjerenih mjera “bio prisiljen odvesti u pogon u Kraljevu”.
U pogon u Petrinju dovezao je drugu liniju, staru, koja je mogla stati u halu. Nakon što je stečaj otvoren, tužbom je dokazao, da ova linija za preradu plastike nije ona koju je kreditirao HBOR već njegovo privatno vlasništvo i istu je u jedanaestom mjesecu 2008 godine odvezao također u Srbiju. Iako obaviještena od strane Petrinjskih branitelja i susjeda, policija nije uspjela zaustaviti devastiranje ovog poduzeća od strane bivšeg vlasnika, a to također nije učinio ni USKOK.
Dragan Čičić, za što se zalaže
Kako kriteriji Hrvatske banke za obnovu i razvoj nisu uvijek strogi, treba znati da je nad DRVOPLAST-om d.o.o 2001 godine trebao biti proveden stečajni postupak, međutim isti nije proveden jer je temeljni kapital povećan sa 20.000 kn na 37.000.000,00 kn te po zakonu koji je bio na snazi nije bilo uvjeta za likvidaciju tvrtke jer je temeljni kapital bio veći od 100.000,00 kn. Odmah, neposredno nakon toga, 2002. godine DRVOPLASTU d.o.o i njegovom vlasniku Draganu Čičiću, odobren je kredit od Hrvatske banke za obnovu i razvoj i od Fonda za razvoj, iako od toga kredita niti lipe nije uloženo u pogon Drvoplasta d.o.o u Petrinji, a nije zaposlen niti jedan radnik, a Dragana Čičića svi u Petrinji znaju kao jednu od osoba koja je u ratu imala glavnu ulogu za nabavku i financiranje oružja za borbu protiv Hrvatske.

Nekretnina koja je 1992 godine bila društveno vlasništvo, pretvorbom prenešena u privatno, fiducijom je prenešena na Fond za razvoj i zapošljavanje 2002 godine. HBOR je za svoj kredit na istu upisao založno pravo, koje je nakon nevraćanja kredita pokušao naplatiti u ovršnom postupku. U jednom od nekoliko javnih natječaja nekretnina je prodana za 5.500.000,00 kn, međutim, nitko nije obraćao pažnju da se zapravo HBOR naplaćuje na državnoj imovini – koja je fiducijom u međuvremenu postala vlasnik.
A što radi Dragan Čičić sa novcem koji mu je poklonio HBOR?
Pogledajte na videu, za što su građani Republike Hrvatske, puneći državni proračun koji financira Hrvatsku banku za obnovu i razvoj izdvajali novac!
Drvoplast -Strojevi HBOR-a se odvoze u SrbijuN.L.