srijeda, 25. svibnja 2016.

Tribina na temu; Nelegalni kreditori uzeli su imovinu, zdravlju i živote! Kako se zaštititi od nezakonitih ovrha kad Država šuti?

Tribina na temu; Nelegalni kreditori uzeli su imovinu, zdravlju i živote! Kako se zaštititi od nezakonitih ovrha kad Država šuti?:



HAZUD - HRVATSKA AKADEMSKA ZAJEDNICA DOMOVINE I DIJASPORE

Tribina na temu; Nelegalni kreditori uzeli su imovinu, zdravlju i živote! Kako se zaštititi od nezakonitih ovrha kad Država šuti?

Oštećenici austrijskih zadruga, RBA i Posojilnica, oštećenici kreditnih ureda i drugi blokirani građani najavili su da će održati Prosvjed 27. svibnja u 7,00 sati na Markovom trgu.  Želja oštećenika bila je ukazati Vladi RH i saborskim zastupnicima na izvanredno tešku situaciju u kojoj se nalaze ovršeni građani, kao i na socijalnu nepravdu uslijed činjenice da je cjelokupni teret nefunkcionalnosti pravosudnog i financijskog sustava pao na leđa hrvatskog naroda. Obzirom da su saborski zastupnici jedan neradni dan  pretvorili u neradni tjedan, oštećenici i ovršeni odustali su od Prosvjeda, ali ne i od ukazivanja na gorući problem i od zahtjeva da se isti HITNO mora rješavati, stoga

POZIVAMO

NA TRIBINU KOJA ĆE BITI ODRŽANA

U KNJIŽNICI BOGDAN OGRIZOVIĆ, PRERADOVIĆEVA 5

27. SVIBNJA 2016. GODINE U 13 SATI


TEMA:

Nelegalni kreditori uzeli su  imovinu, zdravlju i živote!

Kako se zaštititi od nezakonitih ovrha?

Što učiniti u slučajevima zakazane dražbe ili deložacije? 

Organizatori;

HAZUD

novinarka Nada Landeka   i

Nenad Koljaja ispred oštećenika RBA austrijskih zadruga

  1. Analiza trenutnog stanja kao posljedicu nelegalnog financijskog poslovanja u Hrvatskoj
  2. Kvaliteta života  građana sa blokiranim računima i nekretninama pod ovrhama
  3. Postojeća zakonska zaštita u parničnim i ovršnim predmetima, problemi s kojima se suočavaju oštećenici
  4. Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o potrošačkom kreditiranju i njegova primjena u praksi, donošenje Novog zakona koji je predložen Saboru i Vladi RH
  5. Podnošenje tužbe  upućena Europskom sudu pravde u Luxembourgu
  6. Kako riješiti problem, obzirom na nekvalitetnu zakonsku zaštitu i  inertnost vlasti
Pozivamo građane – dužnike nelegalnih kreditnih ureda,   RBA i Posojilnica austrijskih zadruga, kao i ovršene i blokirane po drugim osnovama da se odazovu Tribini kako bismo zajednički ukazali na vrlo ozbiljan i kulminirajući problem za koji se u okviru zakona  bez odgode mora pronaći kvalitetno rješenje, te zaustaviti daljnje osiromašavanje građana i otimanje njihovih nekretnina na nezakonit način.
Prisutni će se moći izjasniti žele li da se i u njihovo ime podnese zajednička tužba protiv nelegalnih kreditora,  ali i o drugim zakonskim mogućnostima zaštite njihove imovine.
Medije molimo da poprate ovaj vrlo ozbiljni i kulminirajući problem koji prijeti da preraste u socijalnu bunu.
Svi zainteresirani mogu se javiti 
Nenadu Koljaji, nkoljaja@gmail.com
Nada Landeka, landekanada@gmail.com

Nema komentara:

Objavi komentar