petak, 1. svibnja 2015.

Kreditni uredi i dalje haraju Hrvatskom, dok njihovi vlasnici javno linčuju i maltretiraju nezaštićene žrtve i zviždače |

Kreditni uredi i dalje haraju Hrvatskom, dok njihovi vlasnici javno linčuju i maltretiraju nezaštićene žrtve i zviždače |






Kreditni uredi i dalje haraju Hrvatskom, dok njihovi vlasnici javno linčuju i maltretiraju nezaštićene žrtve i zviždače


Do sada smo u nekoliko tekstova opisali način djelovanja i funkcioniranja kreditnih ureda, njihovih osnivača i direktora koji su se ukorijenili na području Republike Hrvatske. Ono što je zajedničko svim vlasnicima tj. osnivačima trgovačkih poduzeća u RH, sa registriranom djelatnosti za kreditno i financijsko poslovanje, posredovanje s kreditima, osiguranja i drugo je okolnost da se radi o osobama koje osim hrvatskog imaju i strano državljanstvo. Ta prilično bitna činjenica „daje im dobar zamah“ da ukoliko nešto u Hrvatskoj pođe po zlu, uvijek mogu brzinom svjetlosti prijeći granicu i preobraziti se u nešto drugo, najčešće u nekog kvazi ozbiljnog poduzetnika. Da bi postigli takvu predožbu dovoljno je nešto bolje odijelo, kravata, snimka s nekog putovanja jahtom ili skupocjenim automobilom, i slika koja se stvara pred  javnosti je tu. Toliko uvjerljiva da kreditni posrednik i sam sebe čak uvjeri u to da je poznati i bogati bankar. Dok sasvim slučajni posjetitelj nema priliku posjetiti i vidjeti njegov jedini i isuviše skromni dom koji se nalazi u Hrvatskoj, tj. u Crikvenici, koji nije veći od 18 m2, i u kojem doslovno nema pogleda na sunce. Vjerovatno oduzet lihvarskim ugovorom nekom nesretniku koji je vjerovao u brze i povoljne kredite.
U svim do sada nabrojanim poduzećima i tekstovima koje smo prethodno objavili isti je „modus operandi“ svih kreditnih ureda, tj. potpuno je jednak recept poslovanja.
Vezani članci;
Kreditni uredi otvoreni u Hrvatskoj posluju neko vrijeme na jednoj adresi, čim se atmosfera zagrije i teren postane opasan, sele se na drugu lokaciju, pa čak i izvan Hrvatske, dok im se tvrtke ili podružnice brišu iz sudskog registra.
Na žalost, trag koji ostavljaju za sobom u Hrvatskoj, ili teror koji nastavljaju kada odu izvan Hrvatske nad svojim žrtvama, toliko je snažan i dubok da se slobodno može reći da je sistem kojim funkcioniraju više nego zločinački. U prošlom tekstu naveli smo kako funkcioniraju kreditni uredi osnovani po odvjetniku Janezu Žlendaru, dok je danas tema poslovanje podružnice Maka Finanz iz Švicarske. Naime, ovaj kreditni ured iz Schafhausena čiji je direktor Branimir Petranović zvani Maka, koji godinama posreduje pri kreditiranju naših iseljenika u Švicarskoj, uz kamatnu stopu 6% ili veću, otvorio je 2008 godine podružnicu u Hrvatskoj, na adresi Zlatka Šulentića 6 u Zagrebu. Poslovne prostorije ovog kreditnog ureda sastojale su se od male prostorijice od cca 3m2, sa radnim stolom i laptopom, uz mini kuhinju i wc, te podrumske prostorije u kojima je „investitor“ iz Švicarske boravio za vrijeme boravka u Zagrebu. Tu je poduzetni kreditni posrednik primao klijente i klijentice, najčešće već unaprijed, provjerivši, poput i svih ostalih kreditnih ureda koliko je „ozbiljno“ stanje potencijalnog klijenta, uz obvezno prikupljanje i druge dokumentacije kojom misli da „ima u šaci klijenta“ i nešto čime ga može ucjenjivati.
MAKA FINANZ URED ZLATKA ŠULENTIĆA 6Branimir Petranović - uspješni bankar
Ured Maka Finanz u Zagrebu,                       Lažno predstavljanje u medijima
Branimir Petranović Maka je u periodu od 2008 godine do 2011 godine njegovom osobnom iskazivanju, objavama na internetu putem objavljenih poslovnih oglasa i društvenih mreža, a i prema pisanoj izjavi građevinskog poduzetnika Darka Sukovića iz Karlovca, o čemu ova redakcija ima dokaze, kreditirao i prodavao nekretnine koje je Suković izgradio u vrijednosti od preko 19.000.000,00 kn.
Maka Finanz - katalog prodaja stanova u ŠpanskomMaka finanz Ag - prodaja stanova Špansko - katalog
Poslovanje Maka Finanz Ag u Hrvatskoj, prodaja stanova i kreditiranje
Prema iskazima žrtava lihvarenja, u plasiranim i neprijavljenim kreditima njegovi kreditni posrednici, koji su za njega dogovarali klijente su osobe koje su se u javnosti i na društvenim mrežama javno predstavljale  kao njegovi pouzdanici; Darinka Prežec koja je kredite dilala zajedno sa Bosiljkom Matovina i već poznatom Snježanom Kos koja je i posredovala sa kreditima Raiffaisen štedionica i zadruga. Darinka Prežec, je više puta pravomoćno osuđivana za različita kaznena djela, dobro poznata javnosti iz afere prodaje gradskih stanova i vozila koja su otkupljivana od Hypo leasinga Kroatien, trenutno pod istragama zbog falsicifiranih diploma i svjedodžbi, kao i domovnica, baš kao i Jasna Marić (Kasun) koja se trenutno nalazi na odsluženju zatvorske kazne zbog prijevara i zlouporabe položaja kao predsjednica sindikata pravosuđa, a u kojem kaznenom postupku je priznala kazneno djelo zbog kojeg je optužena i osuđena je na pet godina zatvora. O suradnji Branimira Petranovića Make, Darinke Prežec i Jasne Marić svjedoči i hrpa prepiski kao i poslani telefaksi, koje su ove osobe,ili njihovi suradnici, slale njemu u ured u Schafhausenu, i to čak i krivotvorenu tj. izmijenjenu dokumentaciju koja mu je služila za ucjenjivanje žrtava.
Jasna Marić (Kasun) - prijevareDarinka Prežec - HNS
 Jasna Marić (Kasun)               Darinka Prežec
Nejasno je po kojem zakonu u Hrvatskoj posluje Maka Finanz Ag, kao i podružnica istog imena u Zagrebu, naročito s obzirom da sve pravne osobe, bilo da se radi o obrtu, d.o.o., d.d. ili podružnicama stranih poduzeća u Hrvatskoj trebaju poslovati prema pozitivnim propisima RH, dakle, za obavljene poslove obračunavati i plaćati porez na dodanu vrijednost i porez na dobit, a u slučaju neobavljanja djelatnosti, predavati prazne obrasce.
Iz javno dostupnog sudskog registra podružnice Maka Finanz Ag, Zlatka Šulentića 6, 10000 Zagreb, vidljivo je da je dana 17.02.2014. godine donešeno rješenje Tt-14/2324-1 kojim se pokreće postupak brisanja iz sudskog registra subjekata upisa, između ostalog i Maka Finanz Ag i to iz razloga što nisu posljednje tri godine po redu prema zakonskoj obvezi propisanoj u RH, predavali obvezna financijska izvješća s propisanom dokumentacijom. Provjerom u FINI i u Poreznoj upravi, također smo utvrdili da ova tvrtka nije predavala obvezna financijska izvješća, pa je nejasno, kako i na koji način su obračunavali porez na dobit i porez na dodanu vrijednost za obavljene usluge na području RH – kreditiranje, posredovanje i prodaja nekretnina u poslovima sa Darkom Sukovićem i drugima.
makafinanz ag - registracijamakafinanz ag - registracija 001
             Podaci dostupni u sudskom registru za Maka Finanz Ag
Iz novinskog članka o slovenskim kreditnim uredima i bankarima, detaljno je  opisan način kako su vlasnici kreditnih ureda i predstavnici banaka, ili oni koji su se takvima predstavljali, vrbovali klijente. Između ostalog u svojim su prostorijama imali čak i krevete na koje su dovodili djevojke (tako izvještavaju mediji – članak u prilogu). Zanimljivo je da je karikatura na kojoj je prikazan jedan od „bankara“ više nego identična osnivaču i direktoru kreditnog ureda Maka Finanz Ag, i višegodišnjem sponzoru HDZ-a.
branimir petranovic  - karikaturaBranimir Petranović Maka - lihvar
    Članak iz Medija o bankarima                     Branimir Petranović Maka
I sam Branimir Petranović Maka nije imun na utaju poreza. Sklopivši 2010 godine ugovor kojim je naručio gradnju drvene kuće, do danas nije platio propisani PDV na novoizgrađeni objekt, a računi s obračunatim PDV-om na vrijednost izgrađenog objekta, koji je tvrtka investitor u cijelosti platila, sa adrese koju je Petranović naveo u ugovoru, vraćaju se, s obavijesti „primatelj nepoznat“ u očiglednoj namjeri da obvezu plaćanja PDV-a izbjegne.
Da baš nije ljubitelj plaćanja poreza, dovoljno dokazuje i činjenica da je, umjesto da je na zakonit način preuzeo objekt koji je naručio i za koji je ostao dužan više od 2/3 investiranih sredstava (58.000,00 eur plus PDV), umjesto da je platio zakonom propisani porez na dodanu vrijednost u iznosu većem od 30.000,00 eur, a za koji iznos je oštetio državni proračun, Petranović je ne čekajući primopredaju, u maju 2012 godine provalio u izgrađeni objekt i u njega nasilno uselio. Iz ovog primjera se više nego jasno dade naslutiti način na koji vlasnik kreditnog ureda Maka Finanz Ag posluje u Hrvatskoj, i u kojoj mjeri poštuje zakon Republike Hrvatske!
BRANIMIR PETRANOVIĆ MAKA - KAZNENE PRIJAVE 001Kuća  - Križ spavaća soba iz hodnika
Da ne poštuje zakon države u kojoj je rođen, vidljivo je i potpuno nesporno i iz brojnih drugih njegovih postupaka. Tamo gdje Branimir Petranović ne uspijeva ucjenom i prijetnjama, tamo poseže za javnim blaćenjem i javno vidljivim nasiljem koje širi putem društvenih mreža ili elektronskom poštom. On ne bira sredstva kojim će uništiti onoga tko mu stane na put, i napada svoje žrtve do te mjere da se one čak i boje za svoj život, kao i osobe iz njihovog okruženja!
Očigledno je to i prema sistemu na koji način provodi nasilje prema predsjednici Udruge za zaštitu žrtava pravosuđa Veronika Vere, koja je dana 13.08.2013. godine na Tribini o kreditnim uredima, javno, pred novinarima i TV uz vrlo detaljan opis i dokaze objasnila način kako se putem lihvarskih ugovora pljačkaju Hrvati i kojim metodama na brz način ostaju bez imovine. Ogorčen i osvetoljubiv zbog činjenice da u Hrvatskoj, nakon daleko strožih kontrola od strane Ministarstva financija koje su uvedene nakon ove javne tribine o kreditnim uredima, više u Hrvatskoj ne može poslovati na crno, tj. u sivoj zoni bez prijave poreza na dobit i plaćanja poreza na dodanu vrijednost, kako je to očigledno, prema javno objavljenim dokazima do sada radio, ljut zbog činjenice da je „otkriven“, isplanirao je način kako uništiti one koje smatra krivima. Počeo je najprije sa javnim blaćenjem, šireći dobro organiziranu mrežu mrzitelja i klevetnika koje je čak naveo na prijetnje ubojstvom, ne štedeći u tim klevetama niti obitelj žrtve, djecu, poslovne suradnike, poznanike, prijatelje, nikog.
 Branimir Petranović Maka - lažljivac i prevarant Branimir Petranović Maka, Mirjana Babić, Snježana Varošćić, Darko Suković, Žaklina Bujdić, osnivači zločinačke organizacije i zločinačke grupe
                    Nasilničko i zločinačko   djelovanje Branimira Petranovića Make
Branimir Petranović Maka, inicirani sotonist prema njegovim vlastitim izjavama, pripadnik Crne Ruže, osoba je kojoj su dobro poznate metode kako žrtvu „stjerati u kut“ i dovesti je do samog ruba životne egzistencije i opstanka, navodeći je čak i na samoubojstvo. Četiri pune godine, od 2010 godine do danas, Petranović sistematski uništava osobe iz Hrvatske koje mu stanu na put i koje smatra neprijateljima na vrlo perfidan, psihopatski, reklo bi se čak bolestan način. Osoba na koju se najviše okomio, a što je očigledno, a i javno dostupno svim ljudima i državnim tijelima putem društvenih mreža i interneta, , koji se u ove tvrdnje bez ikakve sumnje mogu uvjeriti, je upravo predsjednica Udruge za zaštitu žrtava pravosuđa N.L. koju,  sa svojim pomagačima, sudionicima  ovog zločina, neprekidno zlostavlja već više od tri godine.
Kaznenim djelom, tj. hakiranjem  osobne i poslovne pošte došao je do podataka o svim poslovnim i privatnim kontaktima predsjednice Udruge za zaštitu žrtava pravosuđa Veronika Vere, a nakon toga je izmijenjene, dopunjene i krivotvorene dokumente mailovima sa svoje mail adrese info@makafinanz.ch slao, a i danas šalje svim osobama za koje on utvrdi da imaju bilo kakav kontakt sa njegovom žrtvom. Na jednak način progoni i suradnike N.L.. Iste uhodi, tajno slika, kleveće, terorizira ih do te mjere da im ulije strah, a isti takav princip zastrašivanja primjenjuje i na svjedocima koji su predloženi u sudskim postupcima koji se vode pred sudovima u Zagrebu što je kazneno djelo utjecaja na svjedoke. Naručitelj je videa koji je snimio Danijel Padović,  kojim je grubo povrijedio osobnost, čast i ugled svoje žrtve,   a ne libi se niti putem društvenih mreža svakodnevno širiti brojne laži o osobnom i poslovnom životu, a koje su do te mjere bljutave i neukusne da ih se osobe kojima se obrati putem inbox-a doslovno groze, i gade im se.
Kako bi izbjegli njegovo svakodnevno maltretiranje, koje vrši on osobno putem inbox-a na facebooku, zatim njegov poslovni partner i suradnik u RH Darko Suković, koji se do prije nekoliko mjeseci javno, putem društvenih mreža, pohvalio koliko je milionski vrijednih uspješnih kreditno-investicijskih poslova odradio zajedno sa Petranovićem, ili je to možda čak i njegov lažni profil koji učestalo hvali sam sebe, te uz pomoć njegove višegodišnje priležnice Žakline Bujdić, koja vjerovatno postoji samo zbog toga da ispunjava njegove naloge i da svakodnevno vrši nasilje nad predsjednicom Udruge Veronika Vere ili nad drugim „nepogodnim osobama“, , suradnici i poznanici su zbog neprekidnog terora nad njima, počeli izbjegavati bilo kakav kontakt i boravak na službenoj facebook stranici koja pripada Udruzi Veronika Vere. Vrhunac organiziranog zločinačkog plana koji je ovaj kreditni posrednik smislio u svojoj glavi, odvio se 2013 godine u rujnu, kada je oformio zločinačko-kriminalu grupu Udruga Žrtve Nade Landeka; u kojoj njegova desna ruka Žaklina Bujdić svakodnevno objavljuje bljuvotine i gadosti, zadire u osobni i intimni život predsjednice Udruge Veronika Vere, iznoseći laži, klevete, uvrede i objavljuje sramotne neistinite  objave,  vrši nasilje nad njom i njenom obitelji, prijateljima, suradnicima, poznanicima,  fb prijateljima,  a što sustavno čini mjesecima. Darko Suković pak ima zadatak, zajedno sa Žaklinom Bujdić dilati te neukusne izjave i krivotvorene dokumente putem elektronske pošte i inbox-e na facebooku, u kojima im svesrdno  pomaže i Mirjana Babić, aktivistica, te se  tako na sve moguće načine trudi  izolirati predsjednicu Udruge za zaštitu žrtava pravosuđa od svih s kojima je do sada uspješno surađivala ili bila u kontaktu. Svatko tko pogleda facebook profil Žakline Bujdić, navodno iz Zuricha, shvatiti će do koje mjere ta osoba ima vrlo ozbiljan psihički problem, jer je od svojeg profila načinila oltar, na kojem doslovno izvodi crne mise, masakrirajući i provodeći obdukciju nad živim tijelom, djelom i životom predsjednice Udruge za zaštitu žrtava pravosuđa.
Da stvar nije jednostavna, i da nije bezazlena, dokazuje i činjenica da je upravo u periodu koliko traje ovo iživljavanje i nasilje putem društvenih mreža i javno dostupnih medija nad N. L, naročito nakon ubojstva odvjetnika Luje Medvidovića, koji je zastupao Udrugu Veronika Vere,  N.L i njenu tvrtku. i to  u dva sudska postupka protiv Branimira Petranovića Make po tužbi N.L.,  sve do ožujka 2014 godine, u nekoliko navrata došlo i  do sabotaže na službenim vozilima koje vozi predsjednica Udruge Veronika Vere, a i druge osobe,  a koje sabotaže su zbog ozbiljnosti mogle dovesti čak i do smrtnog ishoda.
Sumnja zbog oštećenja vozila pada isključivo na ovog kreditnog posrednika i njegove pomagače,  što je i prijavljeno MUP-u, jer nitko drugi nije zlostavljač N.L.  osim njega, o čemu se i javno mogu uvjeriti svi koje to zanima,  već samim uvidom u  opisane fb profile i fb grupu. . Svi ovi događaji, uključujući i ovu zločinačko-kriminalnu grupu koja služi isključivo za širenje mržnje i  za uništenje osobnosti, poslovnog i privatnog života žrtve na koju se Branimir Petranović Maka kao osnivač grupe i prvi administrator grupe okomio, a koju ulogu je nekih dva mjeseca nakon  osnivanja preuzela Žaklina Bujdić uz pomoć Darka Sukovića, Vedrana Horvata, Mirjane Babić i drugih koji vrbuju i uključuju članove,   prijavljeni su više puta MUP-u i DORH-u koji sporo odrađuje posao, ne radeći gotovo ništa na zaštiti života i djelovanja predsjednice ove vrlo upečatljive Udruge za zaštitu žrtava pravosuđa a koja je tijekom četiri godine postojanja napravila veoma puno na razotkrivanju kriminala u Hrvatskoj o čemu svjedoči i velik broj ljudi koji su dobili besplatnu pomoć u predmetima kod kojih je izražena povreda prava od strane pravosuđa.
Protiv Branimira Petranovića Make, Žakline Bujdić, Darka Sukovića, Vedrana Horvata, Mirjane Babić, Narcise Friben, Vladimire Palfi, Danijela Padovića, Ivana Vilibora Sinčića, Darka Vugrinovića, Ive Anzulović, Mirsada Micka Grcića, Jasne Marić, Darinke Prežec, kao i protiv drugih podupirača ove zločinačke organizacije Facebook Grupe – podignuto  je osim kaznenih  prijava  i nekoliko građanskih  tužbai zbog naknade štete i povrede osobnosti, a posebno uzevši u obzir da je predsjednica Udruge Veronika Vere, više od tri godine, a zadnjih godinu i pol dana neprekidno doslovno onemogućena u javnom djelovanju i to i kao predsjednica Udruge Veronika Vere, kao književnica i pjesnikinja, tajnica i povjerenica više međunarodno priznatih udruga i tijela, te kao poduzetnica.
Naročito se pak posljedice ovog  doista teškog i rijetko viđenog cyber zlostavljanja osjećaju zbog sve težeg zdravstvenog stanja uslijed neprekidnog stresa i maltretiranja, kako predsjednice Udruge, tako i članova njezine obitelji i prijatelja, a zbog čega se povremena astma od koje je bolovala pretvorila u kroničnu, dok su tegobe sa visokim tlakom i problemi sa srcem prerasli u izrazito opasno stanje koje je posljednjih mjeseci u više navrata bilo opasno po život.
Zbog nasilničkog ponašanja  nad N.L. koje Branimir Petranović sustavno provodi putem facebook mreže, elektronske pošte i drugih društvenih mreža i javno dostupnih medija, šireći klevete, neistine i laži, manipulirajući s ljudima, medijima, dokumentima koje je izmijenio i krivotvorio, zadirući njen  u humanitarno i javno djelovanje, poduzetnički i privatni život, tražeći suradnike u provođenju svojeg terora, pri tom, neprekidno se predstavljajući kao bankar, dovodeći time javnost u zabludu, a sve sa ciljem da eliminira osobu koja je razotkrila nezakonito poslovanje kreditnih ureda na području Republike Hrvatske, pa tako i njegovo „sivo“ poslovanje na području RH, kao i da izbjegne plaćanje poreza koje do danas, već niz godina, nije niti obračunavao, a očigledno u Hrvatskoj nije niti plaćao, žrtva njegovih psihopatskih izljeva bijesa i terora, doslovno ne posluje, ne istupa više u javnosti od straha za život, a izbjegava i sve kontakte, iz razloga jer joj neprekidno šalje „trojanske konje“ koji imaju zadatak diskreditirati ju, i po mogućnosti financijski opelješiti!
Dokaz tome je i posljednja suradnja s jednom javnom osobom koja je završila u ožujku ove godine, i koja je trajala svega nekoliko mjeseci, a tijekom kojih nekoliko mjeseci, je upravo u vrijeme kada je  jedino ta osoba znala gdje se N.L. u tom trenutku nalazi i  kreće, došlo do više ozbiljnih sabotaža na čak dva automobila koji pripadaju njenom poduzeću, a  koja je povremeno koristila?
Da Branimiru Petranoviću Maki, nasilnički oblik ponašanja i djelovanja nije stran, uz javno predstavljanje kao bankar, putem medija i direktno, dokazuje i činjenica da je danas, poslovni prostor u kojem je djelovala podružnica Kreditnog ureda Maka Finanz Ag u Hrvatskoj devastiran, opustošen i iznakažen grafitima. Pažljivim zagledanjem ispod bijele boje kojom je pokušano prikrivanje grafita vidljiv je slogan; Petranović Branimir – prevarant i lopov!
Očigledno, njegov prodor na hrvatsko tržište sa lihvarskim kreditima i neprijavljenom naplatom provizije, nije poželjan na hrvatskom tlu, a što sasvim jasno proizlazi iz parole nepoznate i nezadovoljne žrtve koju je sudeći prema tekstu prethodno izmanipulirao.
Nastavit će se…..
Autor; I.A.

Nema komentara: