nedjelja, 13. ožujka 2016.

KREDITNE ZADRUGE I UREDI: Nenad Koljaja poziva institucije RH da zaštite...

Prikupljanje (otimanje)  vrijednih nekretnina na području RH postao je  glavni biznis stranih pravnih i fizičkih osoba koje iste stječu u ovršnim postupcima, kao ovrhovoditelji, temeljem nezakonitih i neustavnih ugovora o kreditu i javnobilježničkih akata. Takvim postupanjem  direktno se  rasprodaje hrvatsko blago i imovina hrvatskih građana, dok  stranci stječu  hrvatske  nekretnine  bez ikakvog poštovanja zakonom propisanih procedura.



Protivni su odredbama Ustava Republike Hrvatske, i to:

Članku 5. Ustava RH



U Republici Hrvatskoj zakoni moraju biti u suglasnosti s Ustavom, a ostali propisi i s Ustavom i sa zakonom. Svatko je dužan držati se Ustava i zakona i poštivati pravni poredak Republike Hrvatske.



Članak 19. Ustava RH



Pojedinačni akti državne uprave i tijela koja imaju javne ovlasti moraju biti utemeljeni na zakonu.



Zajamčuje se sudska kontrola zakonitosti pojedinačnih akata upravnih vlasti i tijela koja imaju javne ovlasti.



Odredbama Europske  konvencije za zašitu ljudskih prava



„Ugovor je NIŠTAVAN ako nema PRAVNI TEMELJ u domaćem pravu“



Članak 51. i čl. 52.  Europske Konvnecije o ljudskim pravima propisuju;



“(1) Svaka ugovorna obveza mora imati dopuštenu osnovu.



(2) Osnova je nedopuštena ako je protivna prisilnim propisima te moralu društva.



Članak 52.



“Ako osnova ne postoji ili je nedopuštena, ugovor je ništav.”



ĈINJENICE I RAZLOZI NA KOJIMA SE TEMELJI TVRDNJA O  NESUKLADNOSTI SA USTAVOM I ZAKONOM:



Odredba čl. 5. i čl. 19. Ustava Republike Hrvatske kao i odredbe Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava čl. 51. i čl. 52.   propisuju obvezu  poštovanja svih Zakona i zakonskih odredbi kao  i sukladnost svih akata sklopljenih i donešenih u Republici Hrvatskoj sa Ustavom RH i sa  Zakonom.

Nada Landeka: KORUMPIRANO PRAVOSUĐE JE GLAVNA POLUGA U POSTUPKU OTIMANJA...





Postupci koje sudstvo čini su ne samo šokantni već i izuzetno štetni za građane RH. Ovrhe služe otimanju. Godinama to dokazujem.  U intervjuju na HRT Radio Prvi program, emisija o ovrhama,  bivši ministar pravosuđa Orsat  Miljenić i ja razgovarali smo o ovršnim postupcima i zaštiti građana. Od tad je prošlo više od godinu dana. Nakon emisije,  osobno sam uručila ministru Orsatu Miljeniću cijeli spisak bezakonja koje je uočeno u sudstvu, najviše u ovršnim postupcima.  UZALUD. Osobno to mogu dokazati na primjeru teksta http://www.hazud.hr/sokantno-opcinski... uz brojnu  originalnu dokumentaciju, sudsko vještačenje, brojnim dokazima, vođenje dva z.k. uloška na jednom sudu, za jednu nekretninu sa dva različita broja kako z.k. uložaka tako i katastarskih čestica, i to u dvije različite katastarske općine.

OPĆINSKI SUD  U DUGOM SELU  NEZAKONITIM JE SUDSKIM RJEŠENJIMA, KRIVOTVORENIM SUDSKIM RJEŠENJIMA I NADOPISANIMA - upisao hipoteku u korist HBOR-a koji uopće nije vjerovnik, nije nikom dao novac, nije preuzeo dug koji je upisan, sklopio je Ugovor o cesiji za potraživanja na području Oluje i Bljeska (1995 g.) a teret koji je upisan u zemljišne knjige je za kredit iz 1992 godine.

Ugovor o kreditu na temelju kojeg je sud upisao HBOR u zemljišne knjige  sklopljen je sa Privrednom bankom PA JE NEMOGUĆE da se hipoteka upiše u korist HBOR-a za kredit sklopljen sa drugom bankom.

Rješenja punih 14 godina  NISU DOSTAVLJENA NITI JEDNOJ STRANCI U POSTUPKU.

HBOR je uništio  dvije tvrtke sa ukupno 85 zaposlenih - sve radi svojeg vlastitog interesa. I to krivotvorenim upisom hipoteke i krivotvorenim sudskim rješenjima. U cijelom slučaju postoje tri pravomoćna ovršna rješenja u korist tvrtke Liston i Nade Landeka, koja SUD JEDNOSTAVNO IGNORIRA I NE ŽELI PROVESTI JOŠ OD 2003. GODINE.

I na kraju - dužnik u tom ovršnom postupku  ne postoji već 10 godina, ovršenik KOJI NIJE DUŽNIK ne postoji već sedam godina, vjerovnik koji je sklopio Ugovor o kreditu -  Privredna banka Zagreb NAMIREN JE U CIJELOSTI, Fond za razvoj koji je odobrio kredit NE POSTOJI A HBOR ZAJEDNO SA SUDOM, I NADALJE PROVODI OVRHU?????!!!!